#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
november 18, 2018

Gulerodsboller – boller med danskvand

Jeg har bagt mig en kæmpe portion gulerodsboller. Min fryser er i den forbindelse nu helt fyldt af gulerods boller med danskvand. Det er virkelig de skønneste boller med kerner og havsalt som der nemt kan lunes fra frost i ovnen og spises til morgenmad eller som frokost boller med pålæg.

Gå til opskrift Udskriv

Gulerodsboller med danskvand #hashtagmor

Gulerodsboller – skønne boller med danskvand

Jeg ville gerne bage nogle boller med danskvand. Den første opskrift skulle selvfølgelig være nogle lækre gulerodsboller. Hvad er mere oplagt end danskvandsboller når man skal lave mad med danskvand? Det er en sikker vinder hvergang. Jeg havde alle andre ingredienser til lækre boller hjemme – så indkøb af et par flasker danskvand gjorde det endnu nemmere at servere lækkert bagværk.

Jeg har også ofte bagt disse lækre boller med squash – de er mega anbefalesværdigt!

Gulerodsboller med danskvand #hashtagmorGulerodsboller med danskvand #hashtagmor

Vil du hellere bage fødselsdagsboller, så find opskriften her.

Gulerods boller med kerner og havsalt

Jeg smed denne gang nogle kerner i bollerne og gulerødder selvfølgelig – det giver en skøn smag til bagværket hvis man spørger mig! Du kan også med fordel bruge solsikkekerner i disse gulerods boller med kerner og havsalt hvis du er mere til det. Du kan også bytte noget af hvedemelet ud med fuldkornsmel af en art. Så bliver bollerne lidt sundere og mere mættende. Men jeg lover at mine 12 krabater var mere end rigeligt mættende.

Frokost boller med pålæg

Jeg elsker lune boller med smør og ost til morgenmaden, men det kan altså også noget at serverer frokost boller med pålæg bestående af skinke, salat, agurk, løg og ost. Du kan også lave en omgang frokost boller med pålæg bestående af tunmousse til madpakken!

Vil du prøve min opskrift på tunmousse? Den er uden husblas og smager fantastisk!

Bollerne er fryseegnet og hvis du fryser dem ned i poser med 4 styks i hver kan du bare tage en enkelt pose op, lige smide en smule vand på toppen og bage dem i ovnen i 10 – 15 minutter, så er de lækre og nærmest som nybagte igen.

Hvis du ikke vil fryse dine gulerods boller så plejer jeg at opbevarer dem i en tætlukket pose på køkkenbordet.

Gulerodsboller med danskvand #hashtagmor

Gulerodsboller med danskvand #hashtagmor

Gulerodsboller - boller med danskvand

Jeg har bagt mig en kæmpe portion gulerodsboller. Min fryser er i den forbindelse nu helt fyldt af gulerods boller med danskvand. Det er virkelig de skønneste boller med kerner og havsalt som der nemt kan lunes fra frost i ovnen og spises til morgenmad eller som frokost boller med pålæg. 
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 45 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Bagning, Boller, Frokost, Morgenmad
Køkken dansk
Antal 12 store boller

Ingredienser
  

  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • ½ liter danskvand
  • 800-1000 gram mel
  • salt
  • 50 gram smør eller margerine
  • 1,5 dl mælk
  • 2 gulerødder
  • græskerkerner efter smag

Topping

  • æg til pensling
  • græskarkerner
  • groft salt - gerne havsalt

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
  • Put dine 2 æg i, og rør godt.
  • Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør - og lad det køle af så det er lunkent.
  • Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
  • Tilsæt lidt mel af gangen - rør sammen.
  • Tilsæt salt til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
  • Riv dine gulerødder og tilsæt både gulerødder og græskarkerner til dejen.
  • Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret - ikke for meget, blot en smule. Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbelt størrelse.
  • Når dejen er hævet skal den formes til boller - min portion gav 12 virkelig store boller, du kan også nøjes med mindre boller og dermed få flere.
  • Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca. dobbelt størrelse.
  • Bollerne pensles med et sammenpisket æg og drysses med græskarkerner og flagesalt. Derefter sættes de i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 20-30 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
  • Serveres med masser af smør, ost og syltetøj.
Keyword bagning, bagværk, boller, græskarkerner, gulerødder, solsikkekerner

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Vil du følge med på mine sociale medier?

Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.

Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.

Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.

Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.

Hvordan kan jeg kontaktes?

Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.

Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Madplan 18.11.18.
Den skønneste og lækreste pastaret.

6 comments

  • Klassiske danskvandsboller aka brusebadsboller. – #Hashtagmor
    december 2, 2018

    […] Du kan også bage nogle lækre gulerodsboller med græskarkerner, find opskriften her. […]

    Reply
  • Brit
    september 4, 2019

    Hvor længe lader du dem hæve cirka?

    Reply
    • admin
      september 4, 2019

      En times tid 🙂

      Med venlig hilsen
      Michelle Elbæk Jensen

      Reply
  • Anja Løgtholt
    september 26, 2020

    Super opskrift – tilsætter lidt grovmel og undlader græskarkerner. De er et hit i familien 🙂

    Reply
    • admin
      september 28, 2020

      Fantastisk at høre! Tusind tak for din tilbagemelding 🙂

      Reply
  • Squash boller med kerner - hjemmebagte boller med solsikkekerner.
    oktober 11, 2020

    […] Prøv mine skønne boller med gulerødder. […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.