Jeg har bagt mig en kæmpe portion gulerodsboller. Min fryser er i den forbindelse nu helt fyldt af gulerods boller med danskvand. Det er virkelig de skønneste boller med kerner og havsalt som der nemt kan lunes fra frost i ovnen og spises til morgenmad eller som frokost boller med pålæg.
Gulerodsboller – skønne boller med danskvand
Jeg ville gerne bage nogle boller med danskvand. Den første opskrift skulle selvfølgelig være nogle lækre gulerodsboller. Hvad er mere oplagt end danskvandsboller når man skal lave mad med danskvand? Det er en sikker vinder hvergang. Jeg havde alle andre ingredienser til lækre boller hjemme – så indkøb af et par flasker danskvand gjorde det endnu nemmere at servere lækkert bagværk.
Jeg har også ofte bagt disse lækre boller med squash – de er mega anbefalesværdigt!
Vil du hellere bage fødselsdagsboller, så find opskriften her.
Gulerods boller med kerner og havsalt
Jeg smed denne gang nogle kerner i bollerne og gulerødder selvfølgelig – det giver en skøn smag til bagværket hvis man spørger mig! Du kan også med fordel bruge solsikkekerner i disse gulerods boller med kerner og havsalt hvis du er mere til det. Du kan også bytte noget af hvedemelet ud med fuldkornsmel af en art. Så bliver bollerne lidt sundere og mere mættende. Men jeg lover at mine 12 krabater var mere end rigeligt mættende.
Frokost boller med pålæg
Jeg elsker lune boller med smør og ost til morgenmaden, men det kan altså også noget at serverer frokost boller med pålæg bestående af skinke, salat, agurk, løg og ost. Du kan også lave en omgang frokost boller med pålæg bestående af tunmousse til madpakken!
Vil du prøve min opskrift på tunmousse? Den er uden husblas og smager fantastisk!
Bollerne er fryseegnet og hvis du fryser dem ned i poser med 4 styks i hver kan du bare tage en enkelt pose op, lige smide en smule vand på toppen og bage dem i ovnen i 10 – 15 minutter, så er de lækre og nærmest som nybagte igen.
Hvis du ikke vil fryse dine gulerods boller så plejer jeg at opbevarer dem i en tætlukket pose på køkkenbordet.
Gulerodsboller - boller med danskvand
Ingredienser
- 50 gram gær
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- ½ liter danskvand
- 800-1000 gram mel
- salt
- 50 gram smør eller margerine
- 1,5 dl mælk
- 2 gulerødder
- græskerkerner efter smag
Topping
- æg til pensling
- græskarkerner
- groft salt - gerne havsalt
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
- Put dine 2 æg i, og rør godt.
- Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør - og lad det køle af så det er lunkent.
- Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
- Tilsæt lidt mel af gangen - rør sammen.
- Tilsæt salt til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
- Riv dine gulerødder og tilsæt både gulerødder og græskarkerner til dejen.
- Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret - ikke for meget, blot en smule. Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet skal den formes til boller - min portion gav 12 virkelig store boller, du kan også nøjes med mindre boller og dermed få flere.
- Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca. dobbelt størrelse.
- Bollerne pensles med et sammenpisket æg og drysses med græskarkerner og flagesalt. Derefter sættes de i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 20-30 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
- Serveres med masser af smør, ost og syltetøj.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Du kan også bage nogle lækre gulerodsboller med græskarkerner, find opskriften her. […]
Hvor længe lader du dem hæve cirka?
En times tid 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
Super opskrift – tilsætter lidt grovmel og undlader græskarkerner. De er et hit i familien 🙂
Fantastisk at høre! Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
[…] Prøv mine skønne boller med gulerødder. […]