Jeg er ret vild med at bage, og i dag tog pigerne og jeg en spontan fridag, så bagning skulle der selvfølgelig til. Agnes ville gerne bage noget med pikantost, jeg ville gerne have franskbrød, så det blev til et pikant ostebrød – og mums hvor var det lækkert! En skive pålæg på toppen og så var den i vinkel.
De her pikante ostebrød er fantastiske som tilbehør til en suppe, til tapas eller som tilbehør til hovedretten. Det kan også blot spises som erstatning for franskbrød med pålæg. Brødet kan både formes som en franskbrød eller som små “flutes”.
Hvis du drysser skinkestrimler ud over brødet inden det foldes kan det med fordel bruges som madpakke brød. Du kan evt lave små flutes i madpakkestørrelse i stedet.
Jeg har tidligere lavet en hvidløgsvariant, den kan du finde her.
Jeg havde fyldt brødet med gouda, pikantost, persille, rødløg og smør. Men det kan varieres som man har lyst.
Jeg hæver kun mit brød en enkelt gang, og først efter det er formet – det giver et super luftigt brød med masser af smag.
Ingredienser:
2.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
2 spsk olie.
1/2 tsk sukker.
1 tsk salt.
Ca. 500 gram mel.
Fyld:
50 gram smeltet smør.
100 gram pikantost.
75 gram gouda.
1 god håndfuld persille.
1/2 rødløg.
Fremgangsmåde:
1. Lun mælken.
2. Rør gæret ud i den lune mælk.
3. Tilsæt sukker, salt, olie og rør det godt sammen.
4. Drys mel lige så stille i – mens du ælter dejen godt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melen – dejen skal være fugtig/klisteret men ikke hænge fast.
5. Når dejen er færdig plejer man egentligt at hæve den, men det trin springer du over denne gang.
6. Hak løg og persille, og smelt smørret – bland ost, pikantost og de hakkede smagsgivere sammen i smøret.
7. “Rul” dejen ud i en firkant – smid fyldet i en streg på midten, fold siderne indover, fold din “slange” sammen så den passer i en rugbrødsform – vær obs på at den hæver en del nu hvor den ikke er hævet fra starten så hvis det fylder hele formen er det bedre at dele den i 2 fra starten.
8. Lad brødet hæve i ca 1 time og lad ovnen forvarmes til 180 grader inden brødet er hævet helt.
8. Brødet pensles med smør, mælk eller æg og bages i 25-40 minutter, indtil de har fået en flot gylden skorpe og er gennembagt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.
Hej
Det eneste der mangler på dine opskrifter er en printknap, så man kun lige får opskrift og fremgangsmåde til udskrivning.
Hilsen
Jørgen
Det ville jeg gerne lave til dig – men det tager super lang tid at implementere på alle opskrifter, og det har jeg desværre endnu ikke haft tid til. Det er dog på min plan over ting jeg gerne vil 🙂
Tak for rosen.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
[…] Du kan også prøve mit pikante ostebrød – find opskriften lige her. […]
[…] Prøv nogle af mine opskrifter lige her: aioli, persille aioli, peberfrugt mayo, hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia, hvidløgsrejer, kylling nuggets, kylling stænger, bacon […]