#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
juli 2, 2018

Let og luftigt pikant ostebrød.

Jeg er ret vild med at bage, og i dag tog pigerne og jeg en spontan fridag, så bagning skulle der selvfølgelig til. Agnes ville gerne bage noget med pikantost, jeg ville gerne have franskbrød, så det blev til et pikant ostebrød – og mums hvor var det lækkert! En skive pålæg på toppen og så var den i vinkel.

Let og luftigt pikant ostebrød.

De her pikante ostebrød er fantastiske som tilbehør til en suppe, til tapas eller som tilbehør til hovedretten. Det kan også blot spises som erstatning for franskbrød med pålæg. Brødet kan både formes som en franskbrød eller som små “flutes”.

Let og luftigt pikant ostebrød.

Hvis du drysser skinkestrimler ud over brødet inden det foldes kan det med fordel bruges som madpakke brød. Du kan evt lave små flutes i madpakkestørrelse i stedet.

Let og luftigt pikant ostebrød.

Jeg har tidligere lavet en hvidløgsvariant, den kan du finde her.

Jeg havde fyldt brødet med gouda, pikantost, persille, rødløg og smør. Men det kan varieres som man har lyst.

Let og luftigt pikant ostebrød.

Pikant ostebrød kan også bruges i madpakken, men hvis du hellere vil have noget andet til madpakken, så kan du her finde opskriften på lækre pizzasnegle og pølsehorn.

Jeg hæver kun mit brød en enkelt gang, og først efter det er formet – det giver et super luftigt brød med masser af smag.

Ingredienser:
2.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
2 spsk olie.
1/2 tsk sukker.
1 tsk salt.
Ca. 500 gram mel.

Fyld:
50 gram smeltet smør.
100 gram pikantost.
75 gram gouda.
1 god håndfuld persille.
1/2 rødløg.

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken.
2. Rør gæret ud i den lune mælk.
3. Tilsæt sukker, salt, olie og rør det godt sammen.
4. Drys mel lige så stille i – mens du ælter dejen godt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melen – dejen skal være fugtig/klisteret men ikke hænge fast.
5. Når dejen er færdig plejer man egentligt at hæve den, men det trin springer du over denne gang.
6. Hak løg og persille, og smelt smørret – bland ost, pikantost og de hakkede smagsgivere sammen i smøret.
7. “Rul” dejen ud i en firkant – smid fyldet i en streg på midten, fold siderne indover, fold din “slange” sammen så den passer i en rugbrødsform – vær obs på at den hæver en del nu hvor den ikke er hævet fra starten så hvis det fylder hele formen er det bedre at dele den i 2 fra starten.
8. Lad brødet hæve i ca 1 time og lad ovnen forvarmes til 180 grader inden brødet er hævet helt.
8. Brødet pensles med smør, mælk eller æg og bages i 25-40 minutter, indtil de har fået en flot gylden skorpe og er gennembagt.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Lakridsmilkshake – nem opskrift på milkshake.
Tunfrikadeller med pasta og tomatsovs.

4 comments

  • Jørgen Lemming
    april 30, 2019

    Hej

    Det eneste der mangler på dine opskrifter er en printknap, så man kun lige får opskrift og fremgangsmåde til udskrivning.

    Hilsen
    Jørgen

    Reply
    • admin
      april 30, 2019

      Det ville jeg gerne lave til dig – men det tager super lang tid at implementere på alle opskrifter, og det har jeg desværre endnu ikke haft tid til. Det er dog på min plan over ting jeg gerne vil 🙂
      Tak for rosen.

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen

      Reply
  • Focaccia med fuldkorn. Lækkert brød til tapas #Hashtagmor
    juli 31, 2019

    […] Du kan også prøve mit pikante ostebrød – find opskriften lige her. […]

    Reply
  • Inspiration til nytår - mad til nytårsaften – #Hashtagmor
    december 28, 2022

    […] Prøv nogle af mine opskrifter lige her: aioli, persille aioli, peberfrugt mayo, hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia, hvidløgsrejer, kylling nuggets, kylling stænger, bacon […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.