Min all time favorit nøddesnack – sprøde saltmandler kan man næsten ikke få for mange af. Jeg har tidligere købt dem i dyre domme, okay mandler er dyre uanset – men det er så meget billigere at lave dem selv!
Når jeg støder på et godt tilbud på mandler, plejer jeg at købe et godt lager hjem, vi bruger nemlig en hel del mandler herhjemme – primært til snack, men også en masse ovenpå havregrynene om morgen og noglegange i madlavningen, når det passer ind.
Vil du hellere have bage en kage? Prøv min appelsinbrownie med mandler.
Jeg laver oftest en rimelig stor portion saltmandler, når jeg er igang og så putter jeg mandlerne i en lufttæt beholder, så holder de sig lækre i lang tid. Jeg har dog også haft en skål stående fremme og de mandler blev faktisk lidt ekstra sprøde for hver dag der gik, haha! Super lækkert anyways.
Du kan også bruge saltmandler ovenpå en lækker salat. Det giver et skønt bid.
Min opskrift er til 200 gram saltmandler, men du kan med fordel justere den, så der er rigeligt med snack saltmandler til dig og familien.
Ingredienser:
200 gram mandler.
2,5 dl vand.
5 spsk salt.
Fremgangsmåde:
1. Kog vandet, opløs salten i vandet og læg mandlerne i blød i ca. 15-20 minutter.
2. Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
3. Når mandlerne har lagt i blød, hælder du vandet fra.
4. Læg mandlerne i et ovnfast fad, med bagepapir i, sæt fadet i ovnen og lad mandlerne bage ca. 20 minutter. Lad dem køle af efterfølgende.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Saltmandler kunne også være lækre som topping, find opskriften her. […]
[…] Fredag er altså en perfekt dag til tapas. Server lidt flute med hjemmerørt persille aioli, købt pesto, røget filet, serranoskinke og en pølse af en art. Hertil selvfølgelig gnavegrønt i form af gulerødder, agurk og peberfrugt. Alle disse ting er tilføjet til indkøbslisten. Hvis du ønsker yderligere ingredienser, så tilføjer du dem selvfølgelig bare selv. Her kan jeg anbefale lidt ost og saltmandler. […]
[…] du brug for andre ideer til snacks til fest? Så kan jeg anbefale dig altid at stille en skål saltede mandler frem, de smager helt vildt godt, og er nemme at lave. Du kan også lave nogle små brød som du […]
[…] Vil du kaste dig ud i nogle flere mandelsnacks? Så kan jeg anbefale dig at lave nogle saltmandler. […]