Disse hvidløgsmarineret rejer er marineret i en olie med masser af hvidløg og persille. De er super nemme at lave, og kræver blot at man gør dem klar fra morgenstunden, så de kan ligge og marinere i olien hele dagen.
Jeg brugte rejer fra frost, men du kan også sagtens bruge friske store rejer fra køl (dem i lage). De er dog oftest billige fra frost, og jeg synes at de smager skønt.
Min hvidløgsmarinade er lavet med helt maste hvidløg og frisk hakket persille. Jeg brugte blot en smagneutral olie – du kan bare bruge din favorit olie til rejerne.
Sommeren er ved at være ovre os. Prøv min lækre pikant kartoffelsalat som tilbehør hertil.
Som tilbehør ville jeg have serveret halve bagte kartofler, men en af fordelene ved at have en mand der ikke er så stærk i køkkenet, er at han kan teste mine instrukser inden jeg smider dem på bloggen, og her er jeg nødt til at præcisere at kartoflerne altså ikke var som jeg havde tænkt. Til gengæl smagte de her skøre kartofler faktisk super skønt, heldigvis.
Vil du gerne have halve bagte kartofler, så find en opskrift med dem her.
Udover de lidt skøre kartofler, var der en hvidløgs/persille smør som passede godt både med kartofler og rejer. En aioli havde også været lækker, som ved tapas. Jeg serverede desuden lidt sweet chili-sovs og nogle færdigkøbte nan-brød med hvidløg. Jeps, der var super meget hvidløg, hahaha!
Du kan sagtens servere en salat til retten, så du får lidt mere grønt ind i din hverdag.
Vil du have inspiration til andre sunde retter? Find min liste her.
Ingredienser:
Hvidløgsmarineret rejer:
400 gram kæmpe rejer.
2-4 fed hvidløg.
En god håndfuld persille.
Olie.
Skøre kartofler:
5-6 bagekartofler.
Olie.
Salt.
Hvidløgs/persille smør:
150 gram smør.
2-3 fed hvidløg.
En god håndfuld persille.
Evt. Salt.
Eventuelt tilbehør:
Brød.
Sweet chili-sovs.
Fremgangsmåde:
1. Start her om morgen: hak dit persille og pres dine hvidløg. Put begge dele i en pose og tilsæt en god mængde olie. Put dine frosne rejer (eller friske, hvis det er dem du har valgt) i posen og ryst godt så olien fordeler sig på alle rejerne. Sæt nu dine rejer på køl indtil aftensmadstid.
2. Du skal nu vælge Jespers eller min løsning, begge dele lækkert men jeg foretrækker min egen.
Min: vask dine bagekartofler, skær dem midt over. Skær riller i kartoflerne. Læg dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad. Olie på toppen, derefter salt. I ovnen 45 minutter.
Jespers: vask og skræl alle dine bagekartofler. Skær dem i skiver. Skær riller i alle kartoflerne på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad. Olie og salt på toppen. I ovnen 45 minutter.
3. Lav din hvidløgs-smør ved at hakke persille og mose dine hvidløg. Begge dele blandes godt i dit smør. Sæt smøret på køl.
4. Steg dine rejer ved høj varme, gerne på en grill-pande eller blot på en almindelig pande. De skal steges i 5 minutter ca.
Server dine hvidløgsmarineret rejer med kartofler og smøret. Eventuelt også med brød og sweet chili-sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] nogle af mine opskrifter lige her: aioli, hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia, hvidløgsrejer, kylling nuggets, kylling […]
[…] Søndag: kæmpe hvidløgsmarineret rejer med kartofler og hvidløgssmør […]
[…] Søndag: kæmpe hvidløgsmarineret rejer med kartofler og hvidløgssmør […]