Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: hawaii rulle med ovnkartofler og tilbehør.
Min kylling rulle er en af de opskrifter jeg ofte falder tilbage på. Denne hawaii rulle er en udvikling af den, og den er super lækker.
Mandag: bacon risotto med porre.
Risotto er faktisk slet ikke så svært at lave, som man kan frygte. Denne risotte er med bacon, hvilket giver en hel masse lækker smag til risene! Jeg servere lidt flutes som tilbehør.
Tirsdag: tortillia tærte med skinke.
Nem og lækker menu, der ikke tager ret lang tid at færdiggøre i ovnen. Det er en lidt anerledes tærte – men ikke desto mindre super lækker.
Onsdag: pastasalat med varmtrøget laks.
Denne pastasalat er virkelig nem at lave – men den smager også skønt!
Torsdag: ciabatta flutes med tunsalat og cheddar.
Lækre sandwich til en travl torsdag aften. Server dem med gnavegrønt, bestående af 1/2 agurk og 4 gulerødder.
Fredag: fyldte bagekartofler
Skønne fyldte bagekartofler med kylling, bacon og masser af cheddarost.
Lørdag: cheeseburger suppe – den børnevenlige version.
Denne cheeseburger suppe er med både kål og cheddarost – sundt og usundt. Det er en super børnevenlig version da der altså ikke er nogle store stykker kål i den, dermed opdager børnene næsten ikke at de faktisk spiser grøntsager.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 dåse tun.
1 ciabatta flutes (de aflange)
Olie.
Staniol.
Dressing (efter ønske)
2 okseboullion terninger.
1 terning grøntsagsboullion
1 terning svineboullion
150 gram tomatpure (1 dåse).
6 tortillias.
350 gram pasta.
2 små dåser majs.
500 gram risotto ris
1 lillle dåse ananas i skiver.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Paprika.
Timian.
Hvidløgspulver.
Spidskommen.
Frugt og grøntsager:
4 gulerødder.
1 hjertesalat.
1 agurk.
1 håndfuld cherrytomater.
Et hvidkålshovede.
3 fed hvidløg.
4 rødløg.
600 gram små kartofler.
4-8 bagekartofler.
2 tomater.
2 porre.
1 snackpeber.
Kød:
350 gram kyllingbryst.
500 gram hakket oksekød.
500 gram hakket kylling.
Mejeri og kølevarer:
30 gram mozerellaost
1 spsk cremefresie
cheddarost i blok (mængde efter smag)
150 gram neutral flødeost.
600 gram chedderost.
4 pakke bacon i skiver.
8 æg (jeg bruger pasteuriseret).
1/2 pakke grøn buko pikantost.
1 pakke skinkestrimler.
300 gram varmtrøget laks.
1.5 mozzerella ostekugle.
1 pakke serranoskinke (4 skiver)
Bearnaisesovs.
Frostvarer:
100 gram ærter.
100 gram edamamebønner.
1/2 pose frysegrønt.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.