Jeg er altså helt vild med lækre gryderetter – både med svinekød, kylling og altså denne gryderet med oksekød. Det er både nemt og lækkert omend det selvfølgelig simre lidt, inden retten er færdig.
Denne gryderet med oksekød har jeg haft til at simre i både helt ned til 15 minutter og op til 1,5 timer. Jo længere tid den får lov at simre, jo bedre. Men den er altså også virkelig lækker, trods kort tid. Hvis du har behov for at lave retten virkelig hurtigt, så skal du lade kødet stege lidt længere inden du tilfører vandet, for at sikre dig at kødet er gennemstegt.
Gryderet med oksekød
Super lækker gryderet med oksekød, i en sovs af tomatsovs, med grøntsager bestående af porre, løg og peberfrugt. I denne gryderet med oksekød er tilsat både fløde og tomatsovs, men den kan også sagtens tilføres lidt mælk, hvis den virker for tyk, og omvendt justeres med jævning, hvis den er for tynd.
Oksekødet koges i vand, inden de ovenstående ting tilføjes – det giver super lækkert kød. Jo mindre vand der er tilbage når du vælger at tilføje de øvrige ingredienser, jo tykkere bliver sovsen selvsagt.
Du kan også prøve min gryderet med svinekød.
Nem og lækker kartoffelmos
Der er selvfølgelig masser af smør i min kartoffelmos, og altså det er selvfølgelig ikke det sundeste, men hey – smag frem for så meget andet ikke? Nå men masser af smør og peber, så er vi godt kørende. Og når ja, derudover smider jeg selvfølgelig noget smeltet hvidløgs- og persillesmør på mosen som topping, det smager SÅ godt!
Vil du hellere have nogle små skildpadder? Så find min opskrift lige her.
Det er ikke altid nemt at tage billeder af maden med en treårig i husstanden.
Gryderet med oksekød
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1250 gram kartofler (egnet til mos)
- ½ terning grøntsagsboullion
- 2 spsk smør
- salt
- peber
Topping til mosen
- smør
- persille
- hvidløg
Gryderetten
- 500 gram oksekød i tern
- olie
- 1 stort løg
- 1 terning okseboullion
- vand
- 1 snack peber (i tern)
- 1 porre (i skiver)
- 1 glas tomatsovs (din favorit, eller hjemmelavet)
- 2,5 dl fløde
- 2,5 dl mælk (ved behov)
- jævning
- 1 spsk oregano
- 1 tsk basilikum
- salt
- peber
Sådan gør du
- Start med at brune dit oksekød i lidt olie. Hæld derefter dit løg deri, sammen med boullion, krydderier og vand. Vandet skal bare dække kødet.
- Hak din peberfrugt og porre og skyld det godt. Tilsæt grøntsagerne til gryden og lad det simre så længe som du har tid til.
- Derefter skylder, skrælder og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
- Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføje rigeligt salt og en halv boullionterning. Kartoflerne skal koges til de er møre.
- Tilsæt tomatsovs, fløde og eventuelt lidt mælk til din gryderet. Smag til med salt og peber og jævn eventuelt din gryderet.
- Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når kartoflerne er most tilsættes smøret. Smag til med salt og peber.
- Smelt lidt smør, tilsæt hakket persille og hakket hvidløg.
- Server nu din kartoffelmos med din gryderet på toppen, drys lidt hvidløg og persille smør på toppen.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Søndag: gryderet med oksekød […]
[…] Lørdag: gryderet med oksekød. […]