Jeg elsker bacon, det er den faste følger nok klar over. Jeg er sammentid også ret vild med nemme retter, og det er risotto altså ved at være i vores husstand. Denne bacon risotto er en kombination af de to, hurtig at lave, fyldt med bacon og med knasende saltet topping af endnu mere bacon. Yaaas!
Denne gang var det faktisk helt svært for vores yngste på tre år at vente til billederne blev taget, og hun spiste da også en voksenportion af retten, da hun var så vild med den. Mega hit!
Du kan med fordel rive lidt frisk parmasan ost eller fordele lidt frisk hakket persille eller purløg på toppen. Desuden kan man også sagtens servere et stykke kylling eller en bøf som tilbehør til retten, men vi kørte udelukkende med denne skønne bacon risotto og et enkelt hvidløgsbrød – hvilket var nok til os 4 trods Ellies appetit, og en madpakke til Jesper dagen efter.
Du kan også finde en af mine sunde opskrifter på linket her.
Hvis du ønsker flere grøntsager i retten, kan dette med fordel gøres ved at tilsætte rød peber, fint hakket broccoli eller forårs løg til retten, du kan selvfølgelig også blot servere nogle enkelte grøntsags stænger eller en hurtig salat som tilbehør, kun fantasien sætter grænserne.
Bacon Risotto med porre
Ingredienser
Bacon risotto
- olie
- 200 gram bacon i skiver
- 500 gram risotto ris
- 1 terning grøntsagsboullion
- 1 terning svineboullion
- 1/3 porre
- vand
Topping
- 50 gram bacon i skiver
- lidt porre
Sådan gør du
- Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
- Skær alle dine bacon skiver til risottoen, i mindre stykker. Det samme med din porre (gem lidt til topping)
- Varm lidt olie i din anden gryde. Steg din bacon deri.
- Tilsæt dine ris til bacongryden og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
- Tilsæt dine porre og rør fortsat.
- Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget vand i.
- Mens ovenstående process er igang steger du din bacon på en pande. Hak det derefter.
- Når risottoen er færdig tilberedt flyttes den over i en skål og pyntes med bacon og porre.
Velbekomme.
Masser af varme blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Har du lyst til mere? følg med på instagram hvor jeg deler mit liv som madblogger, mor til to små børn og fuldtids ansat kontorassistent. Du kan også følge med på bloggens facebook, hvor jeg deler link til alle nye indlæg og engang i mellem river ældre inspiration frem. Endnu mere madspam? Så kan jeg følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar her, på facebook eller på instagram hvis du har ris, ros eller spørgsmål. Jeg svare selvfølgelig så snart jeg har tid.
[…] Mandag: bacon risotto med porre. […]
[…] Vil du hellere prøve en anden risotto? Prøv min lækre variant med bacon. […]