En lækker opskrift på møre sous vide koteletter med oste kartofler i ovn. Hvordan laver man svinekoteletter sous vide? Jeg kommer ind på sous vide tider og temperaturer. Kunne i fremadrettet tænke jer flere sous vide opskrifter med svinekød? Så smid gerne en kommentar så jeg kan danne et overblik over hvor mange der har det ønske.
Svinekoteletter sous vide – sous vide opskrifter svinekød.
En af mine favoritter når det kommer til sous vide opskrifter er svinekød. Svinemørbrad og svinekoteletter er noget af det vi oftest tilbereder i sousvide. Det er relativt hurtigt i forhold til så meget andet kød og sammentid er det super nemt at tilberede det på den måde, uden risiko for tørt kød. Man ender altid med et virkelig godt resultat!
Jeg har både et sous vide kar og en dampovn der kan tilberede sous vide. Nogle gange når vi har gæster kan jeg lave to forskellige slags kød ved forskellig temperatur og uden risiko for at ende med et dårligt resultat.
Jeg har lavet en skøn opskrift på “smørrebrød” med koteletter – det smager så godt! Prøv den her.
Sous vide koteletter med oste kartofler i ovn.
Jeg valgte denne gang at serverer mine sous vide koteletter med oste kartofler i ovn. Oste kartoflerne er blot krydret kartofler tilberedt i ovnen med ost på toppen til sidst. Det smager fantastisk og ost giver jo altid en skøn smag og dermed et godt resultat. Jeg har derudover også valgt at serverer mikroovns majs, tomat og bearnaise til retten.
Lav dine majs i mikroovnen på denne nemme måde.
Sous vide tider og temperaturer.
Når man tilbereder sous vide er tider og temperaturer altafgørende. Jeg foretrækker altid kødet rosa eller gennemstegt, aldrig rødt uanset om vi snakker kød man må tilberede rødt eller ej. Når det kommer til svinekoteletter sous vide eller andre sous vide opskrifter med svinekød kunne man fristes til at tro at det skal være gennemstegt. Men det er okay at tilberede svinekød i sous vide rosa. Når det kommer til svinekoteletter sous vide har jeg god erfaring med at tilberede dem ved 60 grader i 1 time og 15 minutter. Det er selvfølgelig markant mere end hvis man blot steger sine svine koteletter på en pande. Du risikere dog at ende ud med tørre koteletter ved tilberedning på en pande i forhold til disse sous vide koteletter.
Sous vide koteletter med oste kartofler i ovn
Equipment
- Dampovn eller sousvide (hvis du kun har en ovn (og intet sousvidekar) er du nødt til at finde på noget andet tilbehør eller lave koteletterne på forhånd, da kartoflerne også skal i ovnen)
- Vakuumpakker
- Vakuumposer
- Grillpande
Ingredienser
Svinekoteletter sous vide
- 4 styks svinekoteletter. (jeg brugte fadkoteletter der var marineret på forhånd)
- Evt. krydderier (hvis de ikke er marinade på forhånd)
Tilbehør
- 600 gram kartofler.
- Salt.
- Peber.
- Timian.
- Paprika.
- Olie.
- 100 gram mozzarellaost.
- 2 hele majskolber.
- Tomater.
Sådan gør du
- Opskriften her er delt op i sousvide delen herunder (1 tre dele) og tilbehørsdelen nederst. Du skal begynde med tilbehøret før kødet er færdigt, men jeg vurderede at det gav bedst mening at lave opskriften i to dele. Husk derfor at læse tilbehørsdelen mens dine svinekoteletter er i sousvide så du har styr på det hele.
Klargøring
- Rens dine koteletter og put krydderier på kødet hvis du ikke har valgt en variant der er marineret på forhånd.
- Læg dine koteletter i en vakuumpose. Det er vigtigt at de ligger ved siden af hinanden og ikke ovenpå hinanden.
- Vakuumpak nu dine koteletter.
Sousvide tider og temperatur - svinekoteletter
- Tilbered dem enten gennemstegt eller rosa:60 grader i 1 time og 15 minutter - gennemstegt svinekotelet58 grader i 1 time og 15 minutter - rosa svinekotelet
Efterbehandling
- Når dine svinekoteletter er tilberedt i sousvide skal de have noget stegeskorpe efterfølgende. Steg dine svinekoteletter på en varm pande i noget smør til du har opnået lidt stegeskorpe. Her er det vigtigt at stege hårdt og kort så kødet ikke bliver tilberedt mere end højst nødvendigt.
Tilbehør
- Vask dine kartofler og skær dem i mindre stykker. Fordel olie og masser af krydderier udover dine kartofler. Sæt dem i en forvarmet ovn i 30 minutter ved 180 grader varmluft.
- Når der er 10 minutter tilbage af kartoffelstegetiden skal der fordeles mozzarellaost udover.
- Tilbered dine majs (jeg har linket til microovnsmajs længere oppe)
- Varm din sovs og skyld dine tomater.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du gerne prøve at lave svine koteletter sous vide? Så har jeg tidligere delt en opskrift på b… […]
[…] Du kan også lave disse timian kartofler til sous vide tilberedte svine koteletter som både er mør… […]
[…] Du kan også lave koteletter sous vide hvis du vil prøve noget andet. […]
[…] Vil du have koteletter sous vide? Prøv min opskrift lige her. […]