En hel måned med lækker mad er ved at rende ud, og endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: spaghetti med pølser og tomatsovs.
Nem og lækker søndagsmenu med spaghetti blandet med tomatsovs og røde pølser. Serveret med ristet græskarkerner og ost!
Mandag: tunbøffer med græskarfritter og krydderurtecreme.
Har du prøvet tunbøffer? Hvis ikke – så synes jeg helt sikkert at du er gået glip af noget. De smager altså skønt – specielt når de lige toppes med en god klat krydderurtecreme.
Tirsdag: Løgsuppe med ostebrød.
Selvom foråret er ved at vinde indpas i det danske land, så kan man altså sagtens stadig indtage supper. Specielt lette supper som denne løgsuppe med ostebrød. En klassiker der smager skønt!
Onsdag: fyldt laks med små kartofler, grøntsager og hollandaisesovs.
Nem og lækker ret når menuen står på fisk. Jeg er ret vild med laks kombineret med hollandaisesovs. Nem og lækker hverdagsmad.
Torsdag: madroulade med kylling.
Denne madroulade med kylling smager altså vildt godt! Der er selvfølgelig både smøreost og grøntsager i denne madroulade.
Fredag: butterdej med fyld af svinekød.
Lækker fredagsmenu med butterdej og svinekød. Som altid selvfølgelig også ost, men altså hvad kan man forvente af mig.
Lørdag: one pot pasta med skinke og hvidløg.
Helt fantastisk one pot pasta ret med skinkestrimler, grøntsager og hvidløg. Nemt og lækkert!
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
300 gram spaghetti. (gerne grov)
500 gram pasta.
Olie.
1 portion tomatsovs (gerne hjemmelavet)
Græskarkerner.
Nanbrød.
2 spsk mayonnaise.
2 x boullion, grøntsagsboullion.
Ciabattabrød.
1 lille dåse majs.
Dressing.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
75 gram hvedemel.
50 gram fuldkornsmel.
Sesamfrø.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Mejeri og kølevarer:
5 spsk cremefraiche.
Lidt smør.
1 liter skummetmælk.
5 hele æg.
2 styks butterdejsruller
100 gram gouda.
100 gram cheddarost.
100 gram mozzerellaost
Parmasanost.
2 pakke buko hvidløgsost (den runde)
200 gram buko pikantost.
1 pakke buko grøn pikant (med krydderurter)
300 gram forstegt kylling.
200 gram skinkestrimler.
500 gram røde pølser.
Frugt og grøntsager:
1 hokkaido græskar.
1000 gram almindelige løg.
6 fed hvidløg.
1 forårsløg.
Citron.
600 gram kartofler.
1/2 broccoli.
1/2 blomkål.
1 salathoved.
2 agurker.
1 porre.
4 rød snack peberfrugt.
4 tomater.
600 gram gulerødder.
Ærteskud.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Basilikum.
Kød:
4 tunbøffer.
600 gram laks.
500 gram svinekød.
Frostvarer:
2 dl ærter.
2 dl edamamebønner.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.