Suppe er et hit i den kolde tid vi går i møde. Der både super nemt at lave og så smager det jo skønt. I dag deler jeg opskriften på en virkelig skøn men også budgetvenlig suppe opskrift- En lækker fransk løgsuppe opskrift med den skønneste smag. Min løgsuppe er ikke helt som den klassiske franske løgsuppe, men lidt mildere. Dog tør jeg godt love at den alligevel er et hit, hvis du servere den for løgelskere.
Fransk løgsuppe opskrift
En løgsuppe er i bund og grund bare en klar suppe med masser af løg. Jeg bruger almindelige løg og hvidløg, men man kan helt sikkert også forsøge med andre løgtyper, som egner sig skønt til suppen.
Som tilbehør servere jeg de nemmeste ostebrød, et klassisk færdigkøbt ciabatte flute og enten cheddarost, gouda, emmentaler, mozerella eller en helt femte. Du kan bare bruge din favorit, eller den variant du lige har i skabet.
En skøn fransk klassisker med ostebrød
Jeg brugte selv cheddar og emmentaler, min mand er ikke så vild med emmentale. Men børnene skulle ikke snydes for den oplevelse – så det blev begge dele hos os. Jeg valgte at købe en blok ost og rive udover brødene, men man kan også bare købe det færdigrevet.
Fransk løgsuppe opskrift - en skøn fransk klassisker
Ingredienser
Fransk løgsuppe opskrift
- Olie
- 800 gram almindelige løg
- 4 fed hvidløg
- 2 boullion (grøntsagsboullion)
- 1 liter vand
- salt
- eventuelt peber.
Ostebrød
- Ciabattabrød
- Ost (jeg brugte cheddar og emmentaler)
Sådan gør du
- Skær alle dine løg i skiver. Find en stor gryde, varm en smule olie deri og put dine løg deri. De skal steges til de er en smule gyldne og karmaliseret.
- Hak dine hvidløg fint. Put det op i gryden til dine løg.
- Hæld vand og put dine boullionterninger i suppen.
- Lad din løg suppe simre mens du laver dine ostebrød klar.
- Skær dine ciabattabrød i skiver, læg dem på en plade og riv cheddar eller emmentaler ost udover. Sæt pladen i ovnen ca. 5-10 minutter til osten er godt smeltet.
- Smag din løg suppe til med salt og evt. peber. Server straks din rygende varme løg suppe med dine lækre ostebrød, enten 'on the side', eller ovenpå din løg suppe, hvor de rigtigt kan suge suppen.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Virkelig god suppe. Jeg serverede den som forret til familien.
Smagfuld suppe. Karameliseret, sød og lækker.
Som at tage tilbage til Frankrig i mine unge dage.
Dejligt at høre. 🙂
[…] Søndag: løgsuppe […]
Den er lavet forkert, helt fra start ,..
Det er jeg ked at at høre du synes.
Har du prøvet min opskrift?
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen