Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: salsasuppe med oksekød.
Skøn suppe med masser af varme og smag. Suppen er ikke stærk omend den heller ikke er i den milde ende – du kan selvfølgelig justere den ved at vælge i mellem enten mild, medium og stærk salsa.
Mandag: bacon omviklet laksebøffer med tilbehør.
Super let og lækker mandagsmenu hvor den altså står på fisk i form af laks.
Tirsdag: boller i bearnaise.
Skøn opgradering af den traditionelle boller i karry – jeg er ret vild med kylling, ris og bearnaisesovs, så jeg tænkte – hvorfor ikke prøve det med kødboller i stedet for kylling? Det smager så godt ihvertfald!
Onsdag: klassisk tærte med skinke og broccoli.
Jeg er altså kæmpe fan af tærter. De er nemme at lave og så smager de jo skønt. Her i efteråret har jeg altid en del tærter på madplanen, fordi det bare er rigtig efterårsmad. Denne tærte er med skinke, porre og broccoli – og det er en af favoritterne.
Har du rester? Så kan jeg kun anbefale dig at smide den på madpakken i morgen, det smager SÅ godt med kold tærte på andendagen.
Torsdag: kødboller af medister med bacon, spaghetti og tomatsovs.
Den skønneste nemme ret med en bund af spaghetti serveret med tomatsovs og de lækreste kødboller af medister.
Fredag: chiabatta med ost og tomat – serveret med gnavegrønt.
De her brød minder lidt om pizza – hvilket jo er perfekt sådan en fredag. Son gnavegrønt har jeg beregnet 1/2 agurk, 1 snackpeber og 5 gulerødder.
Lørdag: den lækreste møre and med brunede kartofler.
Super skønne Andebryster der ikke bliver tørre under tilberedning.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Chiabattaboller.
Tortilliachips.
2 styks chiabattabrød (lange)
Olie.
1 lille dåse majs.
1 dåse hakket tomat.
1 glas salsa.
1 glas tomatsovs.
1 glas små kartofler.
Kulør.
Rødkål.
1 dl mel.
100 gram sukker.
600-800 gram ris.
250 gram spaghetti.
250 gram fuldkornspasta.
1 okse boullion.
2 Boullion terning (grønt).
2 breve bearnaisesauce.
2 breve hollandaisesauce.
Krydderier:
Oregano.
Salt.
Peber.
Kød:
500 gram hakket oksekød.
1 medister.
600 gram andebryst.
600 gram laks.
500 gram hakket svinekød.
Grøntsager:
1 bakke små tomater
1 stor tomat.
1/2 agurk.
1 snackpeber.
8 gulerødder.
Persille.
600 gram kartofler.
2 broccoli hoved.
1 blomkål hoved.
4 løg.
Citron.
1 porre.
Mejeri og kølevarer:
400 gram mozerellaost.
3 styks mozzerellakugler.
1 pakke bacon i skiver.
150 gram skinkestrimler
1 pakke bacon.
1 rulle tærtedej
9 æg
1 dl fløde.
2 liter mælk.
100 gram smør.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.