Vi skulle have boller i karry herhjemme, men da det gik op for mig at vi var løbet tør for karry, da jeg allerede havde ris og kødboller igang på komfuret, var gode råd dyre. Hvad dælen gør man så? Jeg kom i tanke om en af mine favoritter da jeg var mindre, kylling, ris og bearnaise og jeg vurderede derfor at det ville være en god ide at servere min boller i karry, med bearnaise i stedet. Fuck det var lækkert!
Vil du hellere have den klassiske version? Så finder du opskriften her.
Mine kødboller indeholder løg og koges i bouillon for at få masser af smag i dem – derudover puttede jeg porre på toppen, det gav en super lækker smag.
Du kan også prøve min kylling i pikantsovs – super lækker og populær opskrift.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsetid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
Kødboller:
1 løg.
500 gram hakket svinekød.
0,5 dl mel.
Mælk.
1 Æg.
Salt.
Peber.
1 Boullion terning.
Bearnaise sovs:
2 breve bearnaise sovs (knorr’s)
2 spsk smør.
4-6 dl mælk.
Tilbehør:
600-800 gram ris.
1/4 porre.
Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint.
2. Bland kød, løg, mel og 1 dl mælk i en skål til en fars. Tilsæt ca. 1 tsk salt og 1 tsk peber.
3. Sæt vand over at koge i 2 gryder.
4. Put ris i den ene gryde.
5. Form kødbollerne og kog dem i den anden gryde sammen med en boullionterning. Der skal kun være vand i gryden så det dækker kødbollerne.
6. Smelt smørret i en tredje gryde. Put pulveret i gryden og pisk godt.
7. Hæld stille og roligt mælk i, mens du pisker videre. Lidt af gangen så det ikke bliver for tyndt.
8. Når sovsen har den rette konsistens skruer du ned og venter på at resten er færdigt.
9. En tommelfingerregl er at kødbollerne er færdige når de flyder til toppen – men tjek gerne en ved at skære den midt over.
10. Skær din porre i små stykker, og drys det ovenpå retten ved servering.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Du kan prøve mine boller i bearnaise – hvis du også vil prøve ris og bearnaise kombinatione… […]
[…] Onsdag: boller i bearnaise med ris. […]