Nu er det snart jul og højsæson for and og julemad – men man kan altså sagtens spise and hele året, hvis man spørger mig!
Jeg er helt vild med and – men noglegange kan det godt være uoverskueligt at lave en hel and, specielt på hverdage – andebryster bliver bare ikke altid lige så møre og lækre vel? Det er der råd for ved at følge min nemme opskrift her.
Ved at lade anden bage i ovnen ca 30 minutter, og derefter give den selvskab af sovs og brune kartofler, så får man ikke kun den møre og lækre and, men også en super smagfuld sovs og de skønneste brune kartofler. Udover dette kan man med fordel koge lidt kartofler og servere rødkål til retten, nemt og lækkert!
Det er altid i sidste øjeblik man står med spruttende brune kartofler på panden, boblende sovs i gryden og det resterende tilbehør flyvende om ørene – men ved at bruge min fremgangsmåde slipper du ganske simpelt for julestress lige ved serveringen!
Ingredienser:
Kød:
2 store andebryst. (600 gram i alt)
Salt.
Boullion.
Vand.
Brunende kartofler:
1 glas kartofler.
100 gram sukker.
20 gram smør.
Sovs:
Vand fra anden.
2 spsk mel.
Lidt mælk.
Evt. Salt.
Evt. Kulør.
Tilbehør:
Hvide kogte kartofler.
Rødkål.
Fremgangsmåde:
1. Læg dine to bryster i et ovnfast fad. Hæld vand i fadet. Drys salt på. Læg en boullionterning i vandet. Sæt anden i ovnen 30 minutter på 180 grader.
2. Efter 20 minutter hældes vandet fra anden, put det i en gryde. Sæt anden i ovnen igen.
3. Du kan fjerne lidt af fedtet fra vandet, hvis der er for meget. Dette gøres med en ske. Drys mel ned i vandet fra anden, lad det hele falde til bunden før du røre rundt.
4. Smelt sukker på en pande, tilsæt smør når sukker er smeltet. Skyls dine kartofler grundigt og hæld dem på panden.
5. Rør godt i sovsen tilsæt eventuelt mælk og smag til med salt. Du kan tilføje kulør hvis du ønsker det.
6. Rør i kartoflerne.
7. Put kartoflerne i kanten af et ovnfast fad – hvis der er karamel rester på panden, så put det i sammen med. Hæld sovsen i, fra midten. Læg dine to ande bryster ovenpå.
8. Put sølvpapir på toppen og giv det ca 30 – 60 minutter på 100 grader i ovnen, jo længere tid, jo mere mørt bliver kødet. Kog dine kartofler og varm evt. Rødkålen inden servering.
OBS – denne metode giver ikke sprødt skind! Du kan vælge at pille det af lige inden servering og stege det sprødt på panden.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] den lækreste møre and med tilbehør. Nu er det snart jul og højsæson for and og julemad – men man kan altså sagtens spise and […]
[…] Søndag: skøn mør and på en bund af brune kartofler. […]
[…] Vil du gerne have en opskrift på and og brune kartofler der lunes sammen i ovnen op til serveringen… […]