Her i familien er vi altså ret vilde med ost – og disse oste brød er ingen undtagelse. De er så lækre som brød til suppe eller bare som en nem og hurtig frokost eller aftensmad. Jeg synes virkelig de smager fantastisk de her oste brød – sprøde brød og lækker ostet ost. Mums!
Hvilket ost kan bruges til oste brød?
i princippet kan man bruge alle typer ost – men jeg kan personligt bare godt lide denne kombination med revet mozzarella ost og en mozzarella klump. Det er som om at den revet ost giver sprødhed mens klumpen af mozerella giver den der samlet oste smag. Jeg kunne virkelig spise uanede mængder af disse oste brød.
Du kan selvfølgelig også bruge gouda eller emmentaler – sidst nævnte giver lidt en nøddeagtig smag. Min favorit ost, sådan generelt, er cheddarost – og den kan bestemt også bruges hertil.
Vil du prøve et helt hjemmebagt brød? Så forsøg dig gerne med mit lækre hvidløgsbrød.
Brød til suppe
Når vi skal have suppe herhjemme, får vi oftest lidt brød som tilbehør. Jeg er ret vild med disse brød til klar suppe eller til en skøn tomatsuppe.
Der er masser af mæthed i disse brød, og derfor skal det selvfølgelig være til en lidt mindre tung suppe. Jeg undlader eksempelvis pasta i min tomatsuppe hvis jeg servere disse brød til suppe.
tomat og oste brød - perfekt brød til suppe
Ingredienser
- 2 styks chiabattabrød (jeg køber bare de billige)
- olie (jeg brugte solsikke)
- 200 gram mozerellaost (revet)
- oregano
- 1 bakke små tomater
- 3 styks mozzerellakugler
Sådan gør du
- Skær dine brød over på midten, og del dem derefter i 4. Du har nu 2 x 8 firkanter.
- Pensel dine brød med olie.
- Fordel dit revet mozerellaost på brødene.
- Drys godt med oregano.
- Skær dine tomater i tynde skiver.
- Fordel tomaten ovenpå osten.
- Afslut med en skive af din mozerella kugle på hver.
- Sæt dine ostebrød i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 10 - 15 minutter.
- Server dine brød - varme og sprøde.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.
[…] Fredag: chiabatta med ost og tomat – serveret med gnavegrønt. […]