Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: gryderet med oksekød
Virkelig lækker gryderet med oksekød, serveret på en bund af smør fyldt kartoffelmos.
Mandag: kødboller af kylling i karry ris.
Disse karry ris er altså super lækre – og serveret med kødboller af kylling, så kan det ikke gå galt. Mine karry ris er med kokosmælk og både smagfulde og cremet.
Tirsdag: tunbøffer med krydderurtecreme, salat og pasta.
En af favoritterne når det kommer til fisk herhjemme er tunbøffer med krydderurtecreme. Det smager virkelig skønt altså!
Onsdag: aspargessuppe med kødboller.
Denne suppe er nok en af de letteste man kan lave. Det smager både skønt, men så er det sammentid også en af de billige supper, grundet de få ingredienser.
Torsdag: cæsar salad pastasalat.
Skøn pastasalat med inspiration fra cæsar salad. Pastasalaten er hurtig at lave, og passer perfekt til en travl hverdag.
Fredag: pizzatærte med broccoli, skinke og pepperoni.
Denne tærte lyder ikke specielt sund, men den er altså slet ikke så slem som den lyder. Det er en nem måde at opgradere sådan en traditionel tærte som oftest kommer på bordet i de danske hjem.
Lørdag: and ala orange med kartoffelmos og brun sovs.
En skøn måde at få and på er med kartoffelmos og masser af brun sovs. Jeg har bagt anden i masser af appelsin, det giver en vildt skøn smag.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 terning okseboullion.
3 terning grøntsagsboullion.
2 hønsefond.
700 gram pasta.
400 gram ris.
Olie.
Cæsar dressing.
1 glas tomatsovs.
1 dåse kokosmælk.
1 dåse asparges.
5 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
Jævning.
2 spsk mayonnaise.
Kulør.
Ribsgele.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.
Karry.
Frugt og grøntsager:
1000 gram bage kartofler.
1250 gram kartofler (egnet til mos).
500 gram gulerødder.
4 fed hvidløg.
2 løg.
1 rødløg.
1 porre.
1 snack peber.
1/2 broccoli.
1 hokkaido græskar.
Tomater.
Ærteskud.
Agurk.
2 hjertesalat hoveder.
2 appelsiner.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Mejeri og kølevarer:
100 gram emmentaler ost.
150 gram revet mozerella.
200 gram smør.
5 dl fløde.
8 dl mælk.
5 spsk cremefraiche.
5 æg.
150 gram skinkestrimler.
300 gram forstegt kylling.
50 gram pepperoni (jeg brugte mini).
Kød:
500 gram oksekød i tern.
400 gram hakket kylling.
4 tunbøffer.
600 gram andebryster.
Frostvarer:
400 gram kødboller.
Flutes.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.