Jeg er vild med and, det smager fantastisk! Men sammentid er and også lidt vinter og juleagtigt – de gode ænder er ihvertfald svære at opdrive i sommermånederne, specielt til en fornuftig pris. Men nu er det ved at være sæson for and igen, super skønt! Det skulle selvfølgelig fejres med lidt and herhjemme. Når det er hverdag er det dog stadig ikke altid tid til at nå det der andestegning – derfor køber jeg engang i mellem andebryster som er hurtigt færdige til hverdag.
Du kan også prøve mine tacorolls, super nemme og lækre, opskriften finder du her.
Mine andebryster er langtidsbagt i ovnen med rigeligt vand og masser af appelsin. Jeg er vild med at tilføje appelsin til min and, det giver en super god friskhed.
Jeg har tidligere delt min favorit opskrift på banankage, den finder du her, hvis du har lyst.
Jeg servere dem med en lækker cremet kartoffelmos og en skøn brun sovs. Der er ingen grøntsager, for det følte jeg ikke for. Men et par kogte gulerødder, blancheret broccoli eller en let salat passer super fint til retten.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 2 timer.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
2-3 andebryster (mine 2 var 600 gram)
2 appelsiner.
1/2 terning grøntsagsboullion.
Vand.
Salt.
1 kilo bage kartofler.
Vand.
1/2 terning grøntsagsboullion.
2-3 spsk smør.
Salt.
Peber.
2 spsk mel.
Mælk eller fløde.
Kulør.
Salt.
Evt. Ribsgele til at afbalancere sovsen.
Fremgangsmåde:
1. Skær riller i fedtet på anden. Gnub godt med salt på og placer dine andebryster i et ovnfast fad.
2. Halver en appelsin, pres alt saften henover dine andebryster.
3. Drys lidt salt på toppen igen. Skær den anden appelsin i grove stykker og læg dem ovenpå.
4. Suppler med vand i fadet, så det næsten dækker dine andebryster. Læg den halve boullionterning ned i appelsinvandet.
5. Sæt anden i ovnen ca. 1 time og 30 minutter ved 130 grader.
6. Når der er 15 minutter tilbage på anden skræller du dine kartofler og skærer dem i meget små stykker. Put dem i en stor gryde, hæld vand henover. Tilsæt lidt salt og din halve boullionterning. Kog kartoflerne.
7. Stil dine ænder på bordet når de er færdige, evt. med et klæde over så de kan trække lidt.
8. Tag væsken fra dine ænder og put det i en gryde til sovsen (si det evt. hvis det ikke er helt “rent”.) Put dine 2 spsk mel i og lad det stå ved lav varme. Når alt melet er faldet til bunden er det tid til at piske. Hæld lidt væske i sovsen løbende (mælk eller fløde) og rør konstant. Sovsen skal gerne tykne sig, så pas på med for meget væske. Smag sovsen til med salt og evt. lidt ribsgele for sødme.
9. Hæld vandet fra dine kartofler og mos dem sammen med smør, salt og peber.
10. Skær din and i tynde skiver.
11. Server din and på en bund af kartoffelmos og top det med rigeligt sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Du kan også prøve min and ala orange med brun sovs og kartoffelmos, hvis du er mere til det –… […]
[…] Lørdag: and ala orange med kartoffelmos og brun sovs. […]
[…] Søndag: And ala orange på en bund af kartoffelmos og brun sovs. […]