Sommeren er ved at nå sin ende, og endnu en uge er ved at nå sin ende. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig og fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anderledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: løgsuppe – en skøn fransk klassisker.
En super let og budgetvenlig suppe – den passer perfekt til det lidt kolde januar vejr med en grå himmel og mørke så snart vi har fri fra arbejde.
Mandag: pizza twisters.
Super lette og lækre twisters med fyld af ost, pepperoni og tomatsovs. Disse skønne hapsere serveres med gnavegrønt.
Tirsdag: one pot pasta med skinkestrimler og hvidløgsost.
Denne one pot pasta er både nem og super lækker. Vi er ret vilde med den herhjemme ihvertfald!
Onsdag: kødsovs af svinekød med luksus kartoffelmos.
Denne super skønne kødsovs er baseret på svinekød, og så er den selvfølgelig serveret med luksus kartoffelmos. Super lækkert!
Torsdag: nem og lækker spaghetti med pølser og tomatsovs.
Denne skønne spaghetti med pølser og tomatsovs er vildt nem at producere. Jeg elsker virkelig nem mad om torsdagen, fordi det er en lang dag på arbejdet, men også fordi det altid er skønt med lette smagfulde retter.
Fredag: pandekager med kylling og karry.
Disse lækre pandekager med fyld af salat, kylling og karrydressing er denne uges fredagsmenu. Ost og den lækreste sprødstegte bacon udgør en uundværlig del af pandekagen.
Lørdag: tunsandwich med smeltet mozerella og avokado.
Disse lækre tunsandwich smager helt fantastisk! Flere af mine følgere er vendt tilbage med positive tilkendegivelser – og det er også et sikkert hit herhjemme.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
3 grøntsagsboulion.
Olie.
140 gram tomatpure (en dåse).
2 portioner tomatsovs.
Græskarkerner.
Ciabattabrød.
Nanbrød.
300 gram spaghetti (gerne grov)
250 gram pasta.
200-250 gram mel.
Karry dressing.
2 grov flutes.
2 dåser tun.
4 spsk pesto.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Paprika.
Oregano.
Basilikum.
Frugt og grøntsager:
1250 gram kartofler.
6 fed hvidløg.
3 rødløg.
1 kilo løg.
5 gulerødder.
2 agurker.
1 peberfrugt.
1 styk snackpeber.
evt. frisk basilikum til pynt
Icebergsalat.
2 avokado.
Mejeri og kølevarer:
2 æg.
3 spsk smør.
5 dl mælk.
1 rulle butterdej.
1/2 pakke små pepperonier.
200 gram mozerellaost.
200 gram cheddarost.
100 gram parmasanost.
2 mozzerella “bøffer”.
1 pakke buko hvidløgsost.
500 gram røde pølser.
200 gram skinkestrimler.
300 gram forstegt kylling.
1 pakke bacon i skiver.
Kød:
500 gram hakket svinekød.
Frostvarer:
2 dl ærter.
2 dl edamamebønner.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.