Hakket svinekød bruger vi alt for sjældent til kødsovs her i husstanden – hvilket egentligt er fjollet for kødsovs af svinekød smager helt vildt skønt!! Serveret med en omgang luksus kartoffelmos aka kartoffelmos toppet med en god mængde smør – er kombinationen helt fantastisk.
Du kan også servere nogle skildpadder til min luksus-mos, nysgerrig? Her er opskriften.
Fyld endelig godt op med grøntsager i din kødsovs, hvis du har lyst, men den smager altså helt perfekt som den er.
Du kan sagtens toppe din kartoffelmos med krydderurter også – persille og purløg er mine favoritter. Det skal bare hakkes fint og puttes i smøret. Du kan også tilføje grøntsager til mosen, hvis du vil have lidt mere sundhed ind i retten. Broccoli, blomkål og sød kartoffel er super skønt til mos.
Vil du have en sundere ret? Så find en masse af mine sunde og lækre opskrifter lige her.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
Kartoffelmos:
1250 gram kartofler.
1/2 grøntsagsboulion.
2 spsk smør.
Salt.
Peber.
Topping:
1 spsk smør.
2 fed hvidløg.
1/2 rødløg.
Kødsovs af svinekød:
500 gram hakket svinekød.
Lidt olie.
1,5 rødløg.
2 gulerødder.
1/2 grøntsagsboulion
140 gram tomatpure (en dåse).
1 dl fløde/mælk.
1 spsk oregano.
1 tsk basilikum.
Salt.
Peber.
Fremgangsmåde:
1. Start med at skylde, skrælde og skære dine kartofler i super små stykker. Jo mindre de er, jo hurtigere koger de.
2. Kartoflerne skal derefter i en gryde med vand, vandet skal dække kartoflerne – tilføje rigeligt salt og en halv boullionterning. Kartoflerne skal koges til de er møre.
3. I mens bruner du dit kød i lidt olie.
4. Rens, skræl og skær dine gulerødder i små stykker. Hak dine 2 rødløg og tag lidt af det fra til din topping.
5. Når kødet er brunt tilsættes tomatpuré, løg, gulerødder og boullion – lad det stege lidt.
6. Tilsæt væsken, du kan med fordel bruge fløde hvis du har det på lager, men mælk er ligeså fint.
7. Put krydderierne i din kødsovs og lad det simre 5-10 minutter. Du skal derefter smage til med salt og peber.
8. Hæld alt vandet fra kartoflerne og mos dem. Når kartoflerne er most tilsættes smøret.
9. Hak dine 2 fed hvidløg – rør det sammen med 1 spsk smør og dit 1/2 rødløg, blandingen smelter du i microovnen (eller i en gryde) og hælder ovenpå mosen lige inden servering.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Søndag: kødsovs af svinekød med luksus kartoffelmos. […]
[…] Mangler du en god opskrift på kartoffelmos? Prøv denne. […]
[…] Server gerne din kødsovs til min luksus kartoffelmos, find opskriften her. […]
[…] Luksus kartoffelmos […]