Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Før vi kommer til ugens madplan, finder i lidt forklaring på mine madplaner – forklaringen er næsten ens hver uge. Madplanen på hashtagmor.dk er her jeg samler alle uges opskrifter, laver en udførlig og opdelt indkøbsliste og selvfølgelig viser billeder af maden. Denne madplan som jeg netop har færdiggjort, er som altid en madplan baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler ved behov gerne op med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød, ekstra pasta eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter jeg har delt med jer i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, fredagsslik, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken og derfor ville vi formentligt kunne handle billigere ved at undgå dette.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – der er links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pitabrød med krydret oksestænger og grøntsager.
En skøn variant af fyld til dine pitabrød finder du her. Jeg er helt vild med disse oksestænger og jeg indrømmer gerne at jeg spiste nogle stykker under madlavningen, uden salat og pitabrød – nogle fordele skal der være ved køkkentjansen ikke?
Mandag: Pindsvin på græsbund.
Totalt børnevenlig og fantastisk lækker ret. Mine piger er kæmpe fans. Kartoffelmos med masser af mozzerella og pølser på toppen, serveret på en bund af grøntsager.
Tirsdag: kyllingerulle med tilbehør.
Denne kyllingerulle er fantastisk! Jeg servere den ofte med forskelligt tilbehør, med stor glæde for familien. I denne uge er det den oprindelige variant med kartofler, broccoli og bearnaise. Jeg har regnet med 500 gram kartofler og 1/2 broccoli hovede til denne ret.
Onsdag: pastabake med tacomarineret kylling.
Denne skønne pastabake er med det skønneste marineret kylling, grøntsager og ost. Det smager skønt og er let at lave. Server eventuelt lidt grøntsagsstænger som tilbehør, jeg har dog ikke skrevet det på indkøbslisten.
Torsdag: hollandaise pasta med laks.
En let og lækker fiskeret med hollandaisesovs, pasta og grøntsager. Mums!
Fredag: græsk lasagne med feta og bechamel.
En dejlig lasagne med masser af lækker ost og græske toner – både familien og jeg elsker den!
Lørdag: mini farsbrød med de skønneste kartofler i fad.
En helt ny opskrift her på bloggen, bestående af kartofler ala “fløde” kartofler, tilsat grøntsager og med smagfulde farsbrød på toppen. Let og lækkert.
Som altid finder du herunder en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
1 dåse hakket tomat.
2 spsk mel.
1000 gram pasta (gerne skruer).
250 gram fuldkorns pasta.
2 spsk rasp.
3 grøntsagsboullion terning.
1 liter mornaysovs.
1 pose tacomix.
Dressing.
Syltet rødløg.
2 breve knorr hollandaisesovs.
Olie.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Muskatnød.
Frugt og grøntsager:
1/2 aubergine.
4 rød peber (gerne snackpeber)
3 gulerødder.
1 rødløg.
1 løg.
1 porre.
5-6 fed hvidløg.
2 håndfulde frisk spinat.
1500 gram kartofler.
1000 gram bagekartofler.
1 broccoli hovede.
1/2 blomkålshovede.
3 tomater.
En god håndfuld persille.
1 agurk.
1 salathoved.
Kød:
500 gram hakke kalv/svinekød.
800 gram hakket kylling.
500 gram hakket svinekød.
500 gram hakket oksekød.
4 stykker laks.
400 gram kylling.
Mejeri og kølevarer:
Bearnaisesovs.
2 liter mælk.
1 pakke kalkun bacon i strimler.
1 pakke bacon i strimler.
250 gram smør.
2 pakker cocktailpølser.
100 gram cheddarost.
300 gram mozerella.
200 gram fetaost.
1 mozzerella ostekugle.
150 gram emmentaler ost.
Frostvarer:
Gulerødder.
Bønner.
6-8 Pitabrød.
Flutes.
250 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.