Jeg er vild med nem hverdagsmad – det er fantastisk når maden bare passer sig selv i ovnen mens man kan hygge med børnene eller bruger tiden på at få ryddet lidt op, dækket bord så man er klar til aftensmaden eller blot bruge tiden på at slappe af med børnene. Disse mini farsbrød med kartofler i fad er klart under kategorien nem hverdagsmad.
Mine mini farsbrød med kartofler i fad er lidt ala one pot, men dog ikke helt, da jeg forkoger kartoflerne og derfor bruger jeg altså 2 fade/gryder – men retten samles i sidste ende i et fad og færdiggøres deri, så en form for one pot er det altså.
Vil du gerne prøve en lækker og nem one pot? Så prøv min one pot farsbrød, opskriften findes her.
Jeg har puttet lækre porre i kartoffelretten, men derudover har jeg også fyldt tomater i disse kartofler i fad, hvilket giver en skøn smag. Det er dog også en mulighed at skærer nogle squash i skiver og fordele i fadet, fint hakket løg og/eller en masse hakket peberfrugt. Du kan også skifte kødet og baconen til dine mini farsbrød ud med hakket kyllingkød og kalkun bacon i skiver – det smager virkelig også skønt.
Vil du gerne prøve nogle andre farsbrød? Så prøv mine mexicanske farsbrød som du finder her.
Disse mini farsbrød med kartofler i fad passer sig selv i ovnen og er derfor virkelig nem hverdagsmad, men inden da er der dog en del skærerarbejde. Jeg gav pigerne hver deres skærebræt fyldt med grøntsager som de skar ud. Ellie fik lov at skære agurk, selvom det ikke er ingrediens i retten, men fordi det er lettest at skære med den børnekniv hun har, det betød at hun under madlavningen spiste en halv agurk, men sådan kan det jo gå. haha! Agnes derimod hjalp med at skærer porre og ost i tern – hun er stor nok til en almindelig kniv efterhånden, så det er lidt nemmere at skære for hende.
Du kan også prøve en af mine sunde og lækre opskrifter, dem kan du finde lige her.
Mini farsbrød med de skønneste kartofler i fad
Ingredienser
Mini farsbrød
- 1 rød peberfrugt (eller snackpeber)
- 150 gram ost (jeg brugte emmentaler)
- 500 gram hakket svinekød (med lav fedtprocent)
- salt
- peber
- 1 pakke bacon i strimler
Kartofler i fad
- 1000 gram kartofler
- vand
- 1 terning grøntsagsboullion
- 1 styk porre
- 3 styk tomater
- 1/2 liter mornaysovs
Sådan gør du
- Skær dine kartofler ud i tynde skiver, og kog dem let i vand med en boullion terning i.
- Skær din peberfrugt og emmentaler ost i små stykker og bland det godt sammen med dit hakkekød. Tilsæt efter salt og peber til din fars, og sørg igen for at det er fordelt godt på kødet.
- Skær dine porre og tomater i stykker og læg kartofler, porre, tomat og mornaysovs lag på lag i et fad. Afslut med tomat og gem lidt af din mornaysovs til toppen.
- Tæl dine baconstykker og del dit kød i samme antal stykker. Mas det godt sammen og rul et stykke bacon om hvert mini farsbrød. Læg dine mini farsbrød på toppen af dit kartoffelfad og afslut med at fordele din mornaysovs rundt omkring dine mini farsbrød.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter – 180 grader varmluft. Server din ret når dit bacon er godt stegt og dine mini farsbrød er gennemstegt.
Nyd lidt nem hverdagsmad, i form af disse skønne mini farsbrød med kartofler i fad – velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som mad blogger med fokus på nem hverdagsmad, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hvad er kog kartoflerne let? Er der 5 min? 10 min? Jeg er ikke så køkken dygtig 😀
det kommer an på tykkelsen 🙂 ..
De skal koges så de næsten er møre – ikke så de nødvendigvis glider af din gaffel, men så de ikke er hårde længere 🙂 ..
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] mini farsbrød med de skønneste kartofler i fad. En helt ny opskrift her på bloggen, bestående af kartofler ala “fløde” kartofler, […]
Det blev så godt. Lavede lidt frisk salat til. Ungerne vil gerne have det igen 😉
Tak for opskriften.
Fantastisk!! Tusind tak for din besked, det varmer! 🙂
Årh hvor smagte det bare godt! Super opskrift – tak for den :). Det er ikke sidste gang vi laver det.
Årh det er jeg SÅ glad for at høre! Tusind tak for rosen
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
Simpelthen alletiders ret, stor success med familien her i England.
årh hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for rosen 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Jeg giver stjerner på forhånd. Det kan ikke gå galt. Retten bager i ovnen nu, og der dufter herligt. Det må nødvendigvis smage godt også. Det bliver sikkert ikke den eneste gang jeg laver denne ret
Årh hvor er det altså skønt at høre! Tusind tak for din kommentar. Håber det hittede!
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen
Har lige lavet opskriften!! Det smager bare så lækkert og er forholdsvis simpelt at gå til. Absolut ikke sidste gang:-)
Det er jeg SÅ glad for at høre!! Tusind tak for rosen 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Er bare så let at lave!!
Lavede en stor portion. Smager dejligt, men kan resten fryses?
Kartofler kan godt blive grynet ved frost. Men ellers ja 🙂 .. Dejligt du kunne lide retten! Tusind tak:)
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
Kan man udskifte porrerne med noget andet grønt?
Gulerødder, broccoli eller blomkål, forkogt 🙂