I vores husstand er vi vilde med pitabrød, mest af alt fordi det er let og lækkert, men også bare fordi det smager helt super fantastisk! Vi fylder dem oftest med skinkestrimler, forstegt kylling eller tun, men hvis det skal være ekstra lækkert så ryger det noget oksekød i, denne gang oksestænger, en opskrift med hakket oksekød.
Har du prøvet mine græske pitabrød med græsk bøf og tzatziki? Så find opskriften her.
Oksestænger, en opskrift med hakket oksekød
Det er super let at få masser af smag i disse lækre oksestænger, jeg brugte blot hakket løg, hvidløg og persille. Derudover er det virkelig anbefalesværdigt med syltet rødløg; de skal dog helst laves dagen i forvejen og kan sagtens holde sig nogle uger i tætlukket glas.
Hvordan laver jeg syltede rødløg?
For at lave syltet rødløg skal du skære et par rødløg ud i ringe, i mens har du 2 dl eddike med 2 spsk sukker i en gryde, som koger sammen. Når sukkeret er smeltet og eddikeblandingen har kogt en smule hælder du det over dine rødløg, lukker dit glas så det er tæt og stiller på køl.
Jeg bruger salat, agurk, snackpeber og dressing i disse pitabrød, men også ærter, majs, tomater, gulerødder og andre salat grøntsager er perfekte til pitabrød, kun fantasien sætter grænser til fyldet.
Hvilke pitabrød er de bedste?
I forhold til selve pitabrødet, så kan jeg anbefale at man bager dem selv, men det har jeg endnu ikke fået lavet en opskrift på, det er nemlig længe siden jeg selv har følt tid til det. I stedet har jeg ofte købt de lidt dyrere pitabrød på frost – de er super lækre! Denne gang forsøgte jeg men en af de billige pakker fra brødhylden, det fortryder jeg dog hver eneste gang! De smuldre og kvaliteten er bare ikke ret god, desværre. Fortæl endelig hvis i kender gode mærker!
Mængde: 4 personer.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
1 løg.
2-3 fed hvidløg.
En god håndfuld persille.
Olie/smør til stegning.
6-8 Pitabrød.
Agurk.
Salat.
Snack peberfrugt.
Dressing.
Syltet rødløg.
Fremgangsmåde:
1. Hak løg, hvidløg og persille – bland det med farsen.
2. Lav aflange kødstrimler og steg på en pande ved middel varme, vend dem løbende.
3. Vask og skær grøntsagerne.
4. Varm pitabrødene i øvnen efter anvisning på pakken.
5. Fyld dit pitabrød med grøntsager, kød og syltet rødløg. Afslut med din favorit dressing.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Tillykke med huskøbet.
Opskriften lyder og ser lækker ud, den skal afprøves.
Tusind tak! Det er så skønt
Ha’ en fantastisk dag.
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
First price pitabrød køber jeg altid 🙂 er perfekte og flækker ikke mærkelige steder når man åbner den eller når fyldet kommer i. Når min hånd er våd af vand tørrer jeg det af på begge sider af brødet-gør dem lækre 🙂
Tusind tak for tippet! Dem vil jeg prøve!
Jeps, vand på bagværk inden bagning gør det absolut ikke dårligere
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] pitabrød med krydret oksestænger og grøntsager. En skøn variant af fyld til dine pitabrød finder du her. Jeg er helt vild med disse oksestænger […]
[…] Søndag: pitabrød med krydret oksestænger og grøntsager. En skøn variant af fyld til dine pitabrød finder du her. Jeg er helt vild med disse oksestænger og jeg indrømmer gerne at jeg spiste nogle stykker under madlavningen, uden salat og pitabrød – nogle fordele skal der være ved køkkentjansen ikke? […]
[…] Søndag: pitabrød med krydret oksestænger og grøntsager. En skøn variant af fyld til dine pitabrød finder du her. Jeg er helt vild med disse oksestænger og jeg indrømmer gerne at jeg altid spiser nogle stykker under madlavningen, uden salat og pitabrød – nogle fordele skal der være ved køkkentjansen ikke? […]
Vi er fans af hhv. Premiur fra Netto / Princip fra Føtex (kan ikke huske om det kun er frost) og ellers Napolibrød fra Rema, der er lige lidt billigere. Men de fungerer bare!
Fantastisk – tusind tak for tippet! Dem skal vi prøve 🙂
[…] Mandag: pitabrød […]