Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo en ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 yngre børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: tunbøffer med hasselback kartofler
En lækker søndagsmenu med tunbøf, hasselback kartofler og gulerødder serveret med en lækker cremet krydderurtecreme.
Mandag: løgsuppe med brød
En virkelig lækker fransk løgsuppe med ostebrød hertil.
Tirsdag: rejer stegt i karry med frisk pasta
En virkelig hurtig og let opskrift med masser af smag i rejerne.
Onsdag: fyldte peberfrugter med ris
Fyldte peberfrugter med hakket kylling, peberfrugt og cheddarost i – serveret med ris. Lav gerne ekstra ris til retten i morgen.
Torsdag: stegte ris med kylling
Skønne stegte ris med kylling, grøntsager og bacon.
Fredag: svinekøds stjerneskud
De skønneste svinekøds stjerneskud med paneret korteletter, løgringe med BBQ bacon, hjemmelavet aioli (jeg har blot skrevet aioli i indkøbslisten hvis du ikke gider lave den selv) og grøntsager. Nemt og lækkert!
Lørdag: lasagne
En skøn hjemmelavet lasagne – med kødsovs, hjemmelavet ostesovs og rasp på toppen.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 spsk mayonnaise.
BBQ-sovs
Aioli. (du kan nemt lave den selv)
1 dåse hakket tomat
2 terninger grøntsagsboullion.
Ciabattabrød.
4 stykker toastbrød.
300 gram lasagneplader (+/- det er lidt forskelligt)
800 gram ris.
Mel.
Rasp.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Hvidløgspulver.
Paprika.
Karry.
Oregano.
Basilikum.
Muskatnød.
Kød og fisk:
4 tunbøffer.
300 gram rejer.
400 gram hakket kylling.
200 gram kyllingbryst.
4 svine koteletter.
500 gram hakket oksekød.
Frugt og grøntsager:
8 fed hvidløg
1,5 kilo almindelige løg
2 rødløg.
600 gram små kartofler.
En pose snack gulerødder.
4 hele peberfrugter.
1 snack peber.
½ spidskålshovede.
½ agurk.
2 tomater.
1 salat hovede.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Mejeri og kølevarer:
5 spsk cremefraiche.
250 ml madlavningsfløde.
100 gram smør
1 liter mælk.
8 skiver bacon.
100 gram bacon i tern.
400 gram frisk pasta.
200 gram cheddarost (i blok).
100 gram emmentarler ost.
150 gram mozzerellaost.
Frostvarer:
150 gram edamamebønner.
Brød som tilbehør til et måltid.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!