En helt klassisk farseret porre opskrift med stuvet ærter og gulerødder smager skønt! Jeg kan godt lide at have de her “mormor-retter” på menuen engang i mellem. Mormor retter er for mig eksempelvis farseret porre, karbonader og stuvet hvidkål. Det er klassiske opskrifter som mange af os husker fra vores barndom. Farseret porre er let kogte porre med svinekød omkring og afslutningsvis dobbelt paneret i mel og rasp. Det smager virkelig lækkert med min opskrift på stuvet ærter og gulerødder, som er en opbagt sovs med grøntsager i.
Klassisk farseret porre opskrift
En klassisk farseret porre opskrift er et hit! Men jeg har også tidligere forsøgt mig med en one pot variant. Den smager også helt fantastisk og er genial i en travl hverdag, hvor man bare gerne vil kunne smide maden i ovnen og ikke bekymre sig om at røre i gryder og vende kød på en pande. Retten er her serveret med hasselback kartofler der kan ligge i samme fad og en smørsovs, som egentligt bare er smør smeltet i ovnen med de andre ting. Nemt og hurtigt!
Min opskrift på one pot farseret porre kan du finde lige her.
Hvis du gerne vil prøve min klassisk farseret porre opskrift, så lav endelig min opskrift med stuvet ærter og gulerødder som tilbehør – det smager altså helt fantastisk og er en god måde at få flere grøntsager ind i maden.
Opskrift med stuvet ærter og gulerødder
Opbagt sovs med kogte ærter og gulerødder smager helt fantastisk. Jeg bruger den både til farseret porre, karbonader, bøffer og frikadeller med kogte kartofler. Det er super nemt at lave en velsmagende sovs fyldt med grøntsager på denne måde. Jeg bruger porre i denne variant, mest af alt fordi der er porre i de farseret porre og dermed “overskud”.
Klassisk farseret porre opskrift med stuvet ærter og gulerødder
Ingredienser
Farseret porre
- 2 hele porre
- 500 gram hakket svinekød
- mel
- salt
- peber
- rasp
- mælk
- æg
- smør eller olie til stegning
Stuvet ærter og gulerødder
- 2 spsk mel
- 2 spsk smør
- mælk eller fløde (mængden efter ønsket konsistens)
- salt
- peber
- grøntsagsboullion
- sukker
- Toppen fra dine porre (dem der allerede står under farseret porre)
- 3-5 gulerødder
- 300 gram ærter
Tilbehør
- 600 gram kartofler
- vand
- salt
Sådan gør du
- Find en gryde frem og fyld den med vand. Tænd for varmen mens du gør dine porre klar.
- Skær 2 stykker af hver porre. Jeg bruger bunden til mine farseret porre og gemmer toppene til sovsen (de skal skæres i mindre ringe når de er renset).
- Rens dine nu 4 stykker porre for jord. Put dem ned i din gryde så de kan koges let.
- Skræl dine gulerødder og dine kartofler.
- Put kartoflerne ned i en gryde, fyld den med vand til kartoflerne er dækket. Tilføj lidt salt og kog dem sammentid som du steger dine farseret porre.
- Skær dine gulerødder i mindre tern. Tag dine porre op af gryden og put gulerødderne i det kogende vand i stedet og kog dem til de er møre. Det sidste minut putter du porre skiver fra dine porre toppe og ærter i. (tag det fra når det er færdig kogt)
- Find 3 dybe tallerkner. I den ene tilføjes mel, salt og peber (mængde efter behov) rør godt sammen. I den næste tilføjes mælk og æg, rør godt sammen. I den sidste skal tilføjes rasp.
- Tag 1/4 del af sit svinekød i hånden, mas det lidt ud. Put din porre ind i og pak kødet sammen omkring din porre så der ikke er synlig porre. Gør dette med alle 4.
- Tag dine nu farseret porre og paner dem. Vend dem først godt i melet. Derefter i mælke/ægge blandingen og til sidst i raspen. Du kan sagtens dobbeltpanere i raspen hvis du har lyst.
- Du skal nu have stegt dine farseret porre på en varm pande med smør eller olie. Vend dem løbende. (husk også her at koge dine kartofler)
- Lav din sovs. Start med at smelte smørret og rør derefter melet i. Tilføj mælk eller fløde lidt af gangen og sørg for at det ikke klumper (hvis du kommer til at lave klumper i sovsen så kan du blende det med en stavblender). Hvis du ikke føler at du har nok sovs men sammentid ikke har en tyk nok sovs til at spæde mere væske til, kan du lave en meljævning med lidt mel og mælk blandet godt sammen. Det tilføjer du blot til sovsen og lader den koge og dermed tykne lidt. Tilføj boullion, lad det koge sammen og smag til med salt, peber og sukker. Din sovs må ikke være for tynd, der vil være lidt vand ved grøntsagerne der gør den tyndere og derfor er det vigtigt at den er godt tyk inden.
- Når din sovs har den rette smag tilføjes dine grøntsager (kogte gulerødder, ærter og porre skiver).
- Server dine farseret porre med kartofler og sovs.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Søndag: farseret porrer med stuvet ærter og gulerødder […]
[…] Lørdag: farseret porre […]