Børn skal lærer at spise hvad der bliver serveret – hører jeg nogle fortælle, og hey jeg er delvis enig. Men for mig er mad til små børn bare ikke så nemt som det. Ja børn skal lærer at spise hvad der serveres men hvorfor ikke bare servere hvad de kan lide? Det er da meget nemmere. Mine børn bliver hver uge præsenteret for nye retter, de skal smage men et “ikke li” er helt okay for mig. Jeg har også pillet spinat ud af en pastaret fordi de ikke kunne lide “det grønne” det er helt fair i min verden, ligesom min mand der spiser uden om svampene hvis jeg servere noget med sådanne små bæster i. Denne menu er fuldkommen børnevenlig, for hvilket barn elsker ikke nuggets?
For mig er mad til børn og børnefamilier mad der er nemt og hurtigt men sammentid har et fornuftigt næringsindhold – så der er plads til fredagsslik og weekendbag. Jeg servere ofte en skål grøntsager on the side, og ofte spiser pigerne mere af det, end den egentlige mad – de spiser også jævnligt et stykke rugbrød inden sengetid. Jeg tror på at hvis man præsentere børn for en masse forskellige retter, så gør det kræsenheden mindre – også selvom man engang i mellem skal sortere spinat fra eller slække en smule på næringsindholdet hvis aftensmaden kun består af hvid pasta.
Jeg har før lavet denne lækre mac’n’cheese – prøv den gerne, opskriften findes her.
Normalt er mine børn ikke ret vilde med ting der er blandet sammen, men de elsker ost! Så jeg forsøgte mig med en neutral pastaret kun med pasta, ost og madlavningsfløde. Pigerne spiste helt vildt og jeg fortrød straks at jeg ikke havde brugt noget fuldkornspasta – så næringsværdien havde været en del højere. Nå men de børn spiser så meget rugbrød i løbet af dagen, at det forhåbentligt nok skal gå alligevel.
Vi elsker hjemmelavet kylling nuggets herhjemme, det smager super lækkert og så er det fantastisk at man faktisk ved hvad det er barnet (og man selv) indtager frem for købe nuggets der måske er fyldt med restaffald og knogler fra kyllingen. Hjemmelavet kylling nuggets er super sprøde mens kyllingen er lækker saftig. Mums!
4 personer: 2 voksne & 2 mindre børn.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
2 kylling bryster (mine vejede 450 gram)
2 dl rasp (hellere have for meget klar end for lidt).
2 æg.
Ca. 1 tsk Salt.
1/2 tsk Peber.
Smør/olie til stegning.
250 gram pasta.
Vand.
1 boullion eller fond portion.
1/2 liter madlavningsfløde.
1 mozerella ostekugle.
Ærter.
Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen i vand efter anvisning på pakken sammen med en bouillonterning eller en portion fond.
2. Knæk dine 2 æg i en skål og rør sammen.
3. Bland rasp sammen med salt og peber.
4. Skær kyllingen i små stykker – jeg skar kyllingbrystet over på det brede stykke i stykker der ca. er 1-1.5 cm tykke.
5. Put kyllingen i ægget først og derefter i rasp blandingen. Fortsæt til alle stykkerne har et fint lag planering.
6. Tænd en stor pande på mellem blus – put smør/olie på og derefter dine parneret kyllingstykker.
7. Er din pasta næsten færdig? Hæld det meste vand fra, tilsæt madlavningsfløde og mozerellaen og lad den smelte ved lav varme og jævnlig omrøring.
8. Husk at vende dine nuggets.
9. Tjek løbende din pasta – er osten smeltet og er pastaen færdig? Så sluk for varmen og tag gryden af komfuret.
10. Når din kylling er gennemstegt serveres pastaen med kylling og ærter eller andet grønt.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Den skal da lige prøves. Forsøger at finde nye opskrifter, som er lidt “børnevenlig” da jeg har et barn der er kræsen, og et der ikke er..
Så ikke altid helt nemt.
Det er nemlig ikke altid nemt med kræsne børn 🙂 ..
Der er masser af børnevenlige opskrifter herinde! 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
[…] Du kan prøve min mere børnevenlige variant af cremet pasta med nuggets her – med masser af o… […]
[…] hjemmelavet crispy nuggets med cremet pasta. Nuggets smager skønt! Og så er det også super børnevenlig, dejlig […]
[…] Vil du prøve en af mine andre opskrifter? Så find mine hjemmelavet kylling nuggets her. […]
[…] retter, hvor jeg er ret vil med hvidløgsrejer! Desuden kan du også med fordel lave nogle skønne kylling nuggets eller kylling stænger, specielt hvis du har børn med ved bordet. Nogle falafler eller små […]
[…] Søndag: nuggets og cremet pasta. […]
[…] Du kan servere nuggets til børnene som tilbehør hvis de ikke er vilde med det kødfrie. Find min o… […]
[…] Prøv også mine hjemmelavet kylling nuggets, hvis du som jeg er vild med sprødt kød. […]
[…] aioli, peberfrugt mayo, hvidløgsbrød, pikant ostebrød og fuldkorns focaccia, hvidløgsrejer, kylling nuggets, kylling stænger, bacon […]
[…] Du kan også lave disse hjemmelavet nuggets til pastaen i stedet for kebab. […]
[…] Vil du hellere have kylling? Så kan du lave paneret kylling til dine tortilla pandekager. […]