Bagning af diverse lækkerier til madpakken står højt på listen i vores husstand. Jeg elsker de traditionelle pølsehorn og mini pizzaer, men det er sgu også sjovt at udfordre ens smagsløg med forskellige nye opskrifter på madpakke snacks. Disse vegatar pirogger smager fantastisk – og så er de tilmed nemme og hurtige at lave!
Vi spiser helt generelt alt for meget kød herhjemme, så jeg forsøger selvfølgelig ofte at finde nogle skønne alternativer til kød, og disse vegatar pirogger gør det dælme godt! Jeg sir det bar’!
Jeg har selvfølgelig selv lavet min tomatsovs – det gør jeg oftest. Jeg koger en kæmpe stor portion tomatsovs hver gang, og fryser dem ned i mindre portioner, det giver nemlig mulighed for at tage en hurtig portion op til en skøn og hurtig pastaret eller noget andet lækkert.
Til halloween bagte jeg mumier – men har du lyst, kan du også spise dem på andre årstider.
Af grøntsager kan man selvfølgelig sagtens bytte lidt ud i dem, hvis der er noget man ikke kan lide, eller hvis der er andet man kan lide.
Mængde: 20-40 styks.
Forberedelsestid: 3 timer.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Noter: fryseegnet.
Ingredienser:
Dej:
25 g gær.
4 dl vand.
0.5 spsk salt.
0.5 spsk sukker.
50 g smør.
750 g hvedemel.
Fyld:
Tomatsovs (gerne hjemmelavet)
Ærter.
Majs.
Revet gulerødder.
Spinat.
Porre.
Derudover:
Æg eller mælk til pensling.
Oregano.
Sesamfrø.
Fremgangsmåde:
1. Smuldre gæren i en skål, tilføj vandet og rør det godt sammen.
2. Rør sukker og salt i, tilsæt smeltet smør og derefter putter du hvedemel i, lidt af gangen, indtil dejen føles blød og smidig.
3. Lad den hæve under et klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse, her tog det ca 45-60 minutter.
4. Rul lidt af dejen ud af gangen på et meldrysset bord, og skær cirkler ud af dejen i den størrelse du ønsker.
5. Læg fyld på dine cirkler, læg den ene halvdel indover og tryg sammen med en gaffel, så dine pirogger er godt lukket sammen.
6. Lad dine vegatar pirogger hæve ca. 30 minutter mere inden du pensler dem, drys dem med oregano og sesam på toppen. Derefter sætter du dem i ovnen ca. 12 minutter ved 180 grader varmluft.
Server dine pirogger straks efter tilberedning, eller frys dem ned til senere brug – jeg har små poser i fryseren med forskelligt bagværk, så min mand blot kan fiske en enkelt op, de dage jeg ikke har smurt hans madpakke, og hvor han ikke selv har tid.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Hej har du prøvet at bytte noget af hvedemel med grahamsmel? Blev det ligeså godt og hvor meget skiftede du ud?
Jeg har prøvet nogle forskellige grove meltyper – alle med god erfaring. Plejer at skifte mellem 200 og 300 gram ud 🙂
Du kan også rive nogle gulerødder og putte i dejen. Det kræver bare lidt ekstra mel 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen
[…] Vegatar pirogger. […]
[…] Du kan med fordel lave skønne vegetariske pirogger – både til frokost, aftensmad og i madpak… […]
[…] Vil du have en vegetarisk snack til madpakken? Prøv mine vegetariske pirogger. […]
[…] Vegatar pirogger med grøntsager. […]