En virkelig skøn grøntsagssuppe opskrift med kartofler, gulerødder og løg. En vegansk suppe med kokosmælk og masser af smag. Nemt og lækkert! Jeg er vild med at servere supper for familien herhjemme. De er ikke altid lige vilde med det, men for det meste så går det meget godt.
Denne grøntsagssuppe opskrift med kartofler er faktisk en vegansk suppe med kokosmælk der giver et skøn twist. Du kan derfor nyde grøntsagssuppen selvom du skulle være mælkeintolerant. Der er masser af fylde i denne opskrift med kartofler og grøntsager der giver både smag og mæthed.
Vil du have en vegetarisk snack til madpakken? Prøv mine vegetariske pirogger.
Grøntsagssuppe opskrift med kartofler
Jeg har flere opskrifter på grøntsagssuppe både med kartofler, kikærter og andet. Denne grøntsagssuppe har mange smage fra krydderierne heri, men også fra løget og bouillonterningerne. Jeg steger kartofler og gulerødder en smule inden de andre ting tilføjes til suppen.
Du kan sagtens tilføje andre grøntsager i denne suppe også hvis du har lyst. Her tænker jeg eksempelvis pastinak, rødbede eller andre rodfrugter. Broccoli, blomkål og fintsnittet spidskål giver også mere mæthed og fylde til suppen.
Når jeg laver suppe kan jeg sagtens finde på at lave lidt ekstra og fryse resterne ned i mindre poser. Så har man lige en suppe man kan varme i en gryde til frokost en dag hvor det skal gå hurtigt eller en dag hvor man er lidt halvsløj, hvor suppe altid er en fantastisk god ide. Denne suppe er super hurtigt at lave, men planlægger du at lave den til aftensmad en dag hvor i er presset på tid, så går det hurtigt hvis man lige skræller og skærer gulerødder og kartofler, ordner og hakket løg og desuden måler alle krydderierne af. På den måde kan man hurtigt smække det sammen, og lave nogle andre ting mens suppen simre.
Du kan også prøve min kartoffelsuppe med pesto og bacon.
Vegansk suppe med kokosmælk
Når vi snakker veganske retter generelt så kan man ofte bytte nogle af de traditionelle produkter ud med veganske alternativer. Du kan eksempelvis erstatte mælk fra en ko med havredrik eller andre plantedrikke. Du kan erstatte smør med plantevarianten eller med olie. Sådan kan man næsten finde erstatninger til stort set alle produkter fra dyr. Denne vegansk suppe med kokosmælk i stedet for fløde som jeg normalt ville have brugt i en suppe.
En omgang ristaffel med kikærter i karry er også et godt bud i det veganske køkken.
Grøntsagssuppe opskrift med kartofler - vegansk suppe med kokosmælk
Ingredienser
- olie
- 600 gram kartofler
- 500 gram gulerødder
- ½ rødløg
- ½ almindeligt løg
- 6 fed hvidløg
- 1-3 tsk salt
- 1-2 tsk peber
- 1-2 spsk paprika
- 1-2 spsk basilikum
- 1-2 spsk oregano
- 1-2 spsk timian
- 1-3 tsk muskatnød
- 1 bundt purløg
- 1 bundt persille
- 6 dl vand
- 2 terninger grøntsagsboullion
- 1 dåse kokosmælk
- jævning (enten mel + væske eller en jævning)
- 250 gram ærter
Tilbehør
- Brød (jeg fandt nogle jeg tidligere har bagt i fryseren)
- Smør
Sådan gør du
- Start med at gøre alle dine grøntsager klar: Skræl gulerødder og kartofler. Skær begge dele i mindre stykker/tern.Pil og hak dine løg (rødløg, almindelige løg, hvidløg)
- Hak din persille og purløg fint.
- Find en stor gryde. Put lidt olie i gryden og tilføj dine kartofler og gulerødder til gryden. "steg" dem et par minutter inden du tilføjer alle slags løg.
- Tilføj alle dine krydderier. Jeg har ikke puttet en præcis mængde på fordi folk har forskellige grænser for hvor meget krydderi de kan lide. Tilføj minimum mængden men vælg at tilføje max mængden hvis det er et krydderi du meget godt kan lide.
- Tilføj derudover også dine friske krydderurter.
- Rør godt rundt i gryden.
- Put vand i gryden sammen med dine bouillonterninger. Kog din suppe i 10 minutters tid inden du tilføjer din kokosmælk.
- Sæt dine brød i ovnen hvis du ønsker dem lune/varme.
- Lad kokosmælken koge med suppen i 5 minutter yderligere så dine kartofler og gulerødder er færdige. Tilføj dine ærter.
- Jævn din suppe med en meljævning eller en maizena jævning. Suppen må gerne være tyk, men lav den som du bedst kan lide.
- Smag til med ekstra salt, peber og andre krydderier hvis det er nødvendigt. Server derefter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!