Endnu en uge er ved at være slut. Jeg håber at i alle er klar på en masse lækre opskrifter herfra. Jeg håber i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig, fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pitabrød med krydret oksestænger og grøntsager.
En skøn variant af fyld til dine pitabrød finder du her. Jeg er helt vild med disse oksestænger og jeg indrømmer gerne at jeg altid spiser nogle stykker under madlavningen, uden salat og pitabrød – nogle fordele skal der være ved køkkentjansen ikke?
Mandag: Pastasalat med tun.
Mandagsmenuen er denne lækre pastasalat med tunsalat på toppen. Super lækker pastasalat som er hurtig at lave efter en måske lang dag.
Tirsdag: kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.
Denne ret smager SÅ lækkert. Jeg er vild med cheddarost, kylling, kartofler og sovs. Det er nemt at lave og så er der jo masser af skønne farver med i retten.
Onsdag: tacoskåle med masser af lækkert fyld.
Mexicansk mad er i den grad en fantastisk opfindelse – jeg er vild med det! Disse tacoskåle smager super skønt, og jeg har her fyldt dem op med masser af kød, cheddarost og grøntsager.
Torsdag: løgsuppe – en skøn fransk klassisker.
En super let og budgetvenlig suppe – den passer perfekt til det lidt kolde januar vejr med en grå himmel og mørke så snart vi har fri fra arbejde.
Fredag: nem og lækker pasta med crispy bacon.
Denne pasta smager helt fantastisk, og den er perfekt som en let og sammentid syndig fredagsmenu.
Lørdag: mexicanske pandekager.
Når det skal være super nemt, så kan jeg i den grad anbefale at putte mexicanske pandekager på menuen. Det smager super skønt, og så er det virkelig nemt at lave.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 spsk mel.
2 pose mexi krydderi.
1 glas salsa.
8 styks tacoskåle.
2 x boullion, grøntsagsboullion.
Ciabattabrød.
6-8 Pitabrød.
Dressing.
Syltet rødløg.
600 gram pasta.
3 dåser tun.
3 små dåser majs.
Tomatpure.
8 styks tortilla pandekager.
Krydderier:
Paprika.
Salt.
Peber.
Timian.
Kød:
2 kylling bryster.
1500 gram oksekød.
Frugt og grøntsager:
400 gram kartofler.
500 gram gulerødder.
1 squash.
Ærteskud.
1 icebergsalat.
2 agurk.
2 snack peberfrugt.
1000 gram almindelige løg.
7 fed hvidløg.
1 rødløg.
Krydderurter:
Purløg.
Persille.
Mejeri og kølevarer:
150 gram revet cheddarost.
1 stor chedderost blok.
100 gram mozzerellaost.
1.5 pakke bacon i skiver.
100 gram smør.
2 x cremefraiche 18 %.
1/2 liter mælk.
Frostvarer:
150 gram edamebønner.
150 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.