Jeg havde en god snak med Line fra madtilmor (hendes blog er desværre lukket grundet nyt arbejde), angående hendes nye serie på bloggen “mig og min yndlingsingrediens” hvor hun lader andre madbloggere overtage hendes blog i et indlæg om deres favorit ingrediens – det er da en god idé, ikke? Jeg sagde ihvertfald straks JA TAK! Og min favorit ingrediens, der er der vist ikke ret meget tvivl om, cheddarost! Så ja, herfra blev det altså til en mega lækker kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.
Jeg deler madplaner hver uge, vil du også have inspiration kan du finde den seneste her.
Med cheddarost er da slet ikke ret sundt? Næh. Men det smager sgu godt og de fleste retter kan med fordel pimpes med den lækre ingrediens. Man kan heldigvis bruge en masse grøntsager til at øge sundhedsværdien, eller man kan bare leve med at det ikke blev ret sundt, netop den dag.
Hvilken cheddarost er min favorit? Den man selv river selvfølgelig. Det smelter bedre og der smager bedre hvilket bare er win-win. Jeg køber den “røde” cheddarost – selvom det faktisk blot er farvet. For at beskrive osten med få ord kan jeg sige at det er en smagfuld men mild ost. Osten har en karakteristisk smag og en cremet konsistens. Med antydning af sødme har osten en fyldig og helt igennem lækker smag.
Cheddarsovs kan også laves med mozerellaost og muskatnød hvis man har mere lyst til det – så er det selvfølgelig bare en mozzerellaostesovs eller bechamelsovs med mozzerella om man vil.
Cheddarosten egner sig til virkelig mange retter og denne gang har jeg brugt den i en klassisk cheddarsovs. Jeg stegte et par lækre kyllingbryster og blandede ovnbagte kartofler, stegte squash og ovnbagte gulerødder oveni, jeg afsluttede med at toppe herligheden med frisk purløg, for sådan en omgang purløg løfter altså lige retten et par niveauer.
Ingredienser:
2 kylling bryster.
Paprika.
Salt.
Olie.
400 gram kartofler.
300 gram gulerødder.
Timian.
Salt.
Olie.
1 squash.
En god skive smør.
2 spsk mel.
1/2 liter mælk.
150 gram revet cheddarost.
Fremgangsmåde:
1. Skyld og rens kartofler og gulerødderne og skær begge dele i mindre stykker. Bland det med olie, masser af timian og lidt salt i et ovnfast fad. Kartoflerne og gulerødderne skal i ovnen i 35-40 minutter på 180 graders varmluft.
2. Skær riller langs kylling brystet – put paprika og salt på.
3. Varm en pande op, put lidt olie på og steg dine kyllinger – de skal gennemsteges ved svag varme, jeg lagde et låg på panden for at bevarer varmen derinde.
4. Når der er ca 5 minutter til kød og kartofler/gulerødder er færdigt fortsætter du her: smelt smøret til cheddarsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes den revet cheddarost, rør godt rundt så cheddarosten opløses i sovsen.
5. Når din kylling næsten er færdigstegt skal squashen skæres i små stykker og steges på panden sammen med kyllingen.
6. Læg det hele sammen i panden eller et andet fad hvis du hellere vil det, først sovsen, så kylling, kartofler/gulerødder, squash og afslut med friskhakket purløg.
Server straks – velbekomme!
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Tak fordi du havde lyst til at deltage – og din ostesovs ser så lækker ud:D
Selvtak – det var så hyggeligt! 🙂
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Ost gør altså også bare alt bedre 😀
Præcis – ingen tvivl der! 🙂
[…] kylling i cheddarsovs med ovnkartofler. Denne ret smager SÅ lækkert. Jeg er vild med cheddarost, kylling, kartofler og sovs. Det er nemt […]
[…] Du kan også prøve min kylling i cheddarsovs – det smager så lækkert! […]
[…] Søndag: kylling i cheddarsovs […]