Min øllebrød opskrift smager virkelig skønt. Det er en hjemmelavet øllebrød med øl men trods det altså også en øllebrød til børn. Mere om det længere nede.
Skøn øllebrød med øl
Når der skal laves øllebrød med øl eller uden er det selvfølgelig op til egne præferencer, jeg lavede de første mange år øllebrød uden øl, men har de sidste år lavet det med øl. Jeg bruger en øl til 4 pakker rugbrød og spæder op med vand. Man kan også sagtens lave øllebrød med øl i større mængder, 1 øl til 2 pakker rugbrød synes jeg også giver en rigtig fin smag men da jeg ikke er fan af al for kraftig ølsmag, synes jeg det er max.
Øllebrød opskrift
Du kan med fordel justerer denne øllebrød opskrift til som det passer dig. Tilføj mere øl, mindre vand, mere sukker eller noget helt andet. Det er dit smagsønske der er afgørende for hvordan mængderne skal være.
I forhold til brødet så kan jeg allerbedst lide at lave opskriften med de små poser billig rugbrød – de hedder mørkt rugbrød og er helt uden kerner. Du kan også sagtens bruge det rugbrød du alligevel har hjemme, eller gøre det til en vane at fryse ende skiver ned og bruge dem til øllebrød. På den sidstnævnte måde undgå du også madspild.
Vil du prøve min opskrift på risengrød i ovnen? Virkelig nemt og super lækkert.
Hjemmelavet øllebrød til børn
Jeg er personligt ret konservativ når det kommer til alkohol i maden og specielt når det er mad til børn. Det kan derfor hvis man også har det sådan, være meget overvældende at hælde alkohol direkte ned i en øllebrød til børn. Man kan derfor sagtens bruge en alkoholfri øl. Man kan også bruge en øl med så lav alkohol procent som muligt. Tredje mulighed er at man putter mindre øl i og mere vand og at man sørger for at koge grøden godt igennem så mest mulig alkohol er forbrændt.
Øllebrød opskrift - skøn hjemmelavet øllebrød med øl
Ingredienser
- 1 kilo rugbrød (Jeg bruger to af de små pakker mørk rugbrød)
- 0,33 liter øl (eller en halv af dem alt efter præferencer) (gerne en mørk øl eller hvidt øl)
- 100 gram sukker (eller efter egne præferencer)
- Vand (mængde til al rugbrød er dækket.
Topping
- Fløde, flødeskum eller vaniljeis.
Sådan gør du
- Start med at skære rugbrød i små tern eller rive det i mindre stykker.
- Læg dit rugbrød i en stor gryde. Fordel øl henover.
- Hæld vand udover til al rugbrød er dækket nogenlunde til. Der skal ikke for meget i, men heller ikke for lidt.
- Tilføj sukker til gryden.
- Sæt gryden på komfuret og lad det koge stille og roligt op til dit rugbrød er kogt sammen til en grød. Tilføj mere vand hvis det bliver for tykt og lad det koge ind længere tid hvis det er for tyndt. (lad uanset hvad din grød koge godt igennem så alkoholen fordamper)
- Du kan med fordel blende det igennem hvis du har valgt en type rugbrød med kerner, men ellers er det klar til at spise med valgfri topping ovenpå når det er kogt færdigt og har rette konsistens.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Mandag: Øllebrød […]
Hej når man har været alkoholiker så må man ikke spise ølbrød uden alkohol
Seriøst, selvfølgelig må man spise øllebrød uden alkohol…
Det da folks eget valg…
Det må man ihvertfald ja 🙂 .. Man skal gøre præcis som det passer en 🙂