De skønneste hjemmelavet burger med pulled chicken og bearnaise sovs er et sikkert hit. Jeg har brugt en masse rester til denne opskrift. Mine burgerboller var rester fra en anden aften. Min pulled chicken var fra fryseren mens min bearnaise var resten af sovsen fra dagen før. Sådan er det ofte i vores køkken – genbrug og opbevaring i fryseren gør hverdagen meget nemmere, uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.
Hjemmelavet burger med pulled chicken
I vores husstand er det altid et hit når menuen står på burgers. Det er en af favoritterne hos børnene, og deres mor og far er altså også ret store fans, når der hjemmelavet burger på menuen.
Vil du hellere bage dine boller selv? Så kan du bruge min opskrift her.
Jeg har valgt at servere pomfritter til vores hjemmelavet burger. På den måde er en enkelt burger rigeligt til hver person i familien, på trods af at vi altså brugte de små burgerboller. Jeg har valgt de små burgerboller fordi de er billige og kan holde i lang tid. Jeg har nemlig på det sidste haft tid til at tage billeder af alle vores favoritburgere, så glæd dig til en masse burgerspam på bloggen over sommeren.
Pomfritterne er blot fra frost – det er krydret fritter som kan købes i rema1000, bilka m.v. Sammen med “gitter” pomfritterne er det favoritten herhjemme når den står på købefritter.
Pulled chicken og bearnaise sovs
Pulled chicken er super nemt at lave. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned i mindre portioner. På den måde har vi altid pulled chicken i fryseren til en omgang burgere, nachos, mexicanske pandekager eller en skøn pastasalat.
Min opskrift på pulled chicken finder du her.
Jeg har i vores hjemmelavet burger tilføjet bearnaisesovs. Det smager skønt med kombinationen af den krydret pulled chicken og den fede bearnaisesovs. Jeg bruger helst den fra Jensens. Den har en fantastisk smag og konsistent. Desuden er den også tit at finde på tilbud, hvilket altid er et plus.
Udover dette har jeg brugt min hjemmelavet aioli til at smøre top bollen i disse hjemmelavet burger. Det er sammentid den jeg har valgt at servere til pomfritterne. Udover aioli er der også smeltet cheddarost på den nederste bolle, rødløg, salat og agurk at finde i min hjemmelavet burger.
Hjemmelavet burger med pulled chicken og bearnaise sovs er et sikkert hit.
Ingredienser
Hjemmelavet burger
- 4 styk burgerboller (vælg din favorit)
- cheddarblok (skæres i skiver)
- aioli (opskriften er linket længere oppe i indlægge)
- 300 gram pulled chicken (hjemmelavet - opskriften er længere oppe i indlægget)
- 1 lille flaske bearnaise (jeg brugte den fra jensens)
- 1 lille rødløg
- ½ iceberg salat
- ½ agurk
Tilbehør
- 1 pose pomfritter (vælg din favorit)
- aioli (opskriften er linket længere oppe i indlægge)
Sådan gør du
- Varm din pulled pork, hvis du ikke laver den fra bunden. Du varmer den nemmeste i ovnen på 180 grader varmluft, med et stykke stanniol over din form, så den ikke bliver brændt.
- Smid dine pomfritter i ovnen.
- Skær skiver af din ost og læg dem på bunden af dine boller.
- Lav din aioli.
- Skær og vask din salat, agurk og løg.
- Sæt nu dine boller i ovnen til osten er smeltet og bollerne er sprøde og gerne lidt lysebrune. Jeg varme mine boller i halve - så de bliver sprøde i midten også.
- Varm din bearnaise.
- Tag nu dine boller ud af ovnen (når de er færdige). Læg bunden på en tallerken. Put pulled chicken, salat, agurk og løg på bunden. Smør toppen med aioli. Put bearnaise på din burgerbund og afslut med topbollen.
- Server nu dine burgers med rigelige mængder pomfritter og aioli.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er altid super rart at følge folk på de sociale medier. For vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket sine favorit blogs, hvis man ikke bliver inspireret og påmindet engang i mellem til det. Ønsker du at følge med hos mig? Så er der godt nyt. Jeg er at finde mange steder efterhånden.
Første og fremmest er jeg at finde på instagram, hvor jeg har fordelt mit arrangement på to forskellige konti. Den konto de fleste følger med på er min mere private instagram hvor du kan lærer mig bedre at kende, sammentid med at jeg deler billeder af min mad, mine børn og mit liv generelt. Bliver det lidt for meget så har jeg også en instagram der kun er fyldt med mad og opskrifter – hashtagmor_blog.
Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor hvor jeg deler en masse nye og gamle opskrifter samt inspirerende billedekollager.
Du kan sidst men ikke mindst, gøre som de fleste af mine læsere: følge med på bloggens facebook! Der ligger jeg link til alle nye indlæg op og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar lige hvor du vil – på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg svare dig så snart jeg har tid – og elsker jeres engagement, så fortsæt gerne med det.
Jeg er også vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og nemme opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!