Disse cheeseburger hapsere med butterdej, oksekød og cheddarost er super lækre og velsmagende. Butterdejssnacks der både fungere fantastisk til aftensmad, til frokost og som snack.
Som tilbehør lavede jeg en lille salat, bestående af de ting man normalt ville putte ind i en cheeseburger dog tilføjede jeg også majs, mest af alt fordi det er lækkert. Derudover spiste vi en købt burgerdressing til salaten, men det kan sagtens undværes.
Du kan også lave min big mac dip – opskriften finder du her.
Du kan også blot servere lidt frisk gnavegrønt eller en god tallerken bønnefritter hertil – kun fantasien sætter grænser. Men du er næsten nødt til at servere et eller andet til, ellers bliver det vist et relativt højt kalorieindhold der indtages til dette måltid – men hey, det er selvfølgelig fuldkommen op til en selv.
Opskriften giver virkelig masser af mad, og Jesper fik en masse butterdejssnacks med på madpakke – men det er jo også kun en god ting. De kan sagtens lunes i microovnen på dag to men også med fordel fryses efter tilberedning (og nedkøling) hvis du laver mange. I det tilfælde er det vigtigt at de lige når at tø op inden du opvarmer dem.
Cheeseburger hapsere - butterdejssnack
Ingredienser
Cheeseburger hapsere
- 2 ruller butterdej
- 500 gram hakket oksekød
- 1 løg
- mozzerallaost (ca. 100 gram)
- cheddarost (ca. 100 gram)
- salt
- peber
- 1 æg
- 1 håndfuld sesam frø
Salat
- 1 hoved hjertesalat
- 1/3 agurk
- cherrytomater
- 1 dåse majs (lille dåse)
- burgerdressing
Sådan gør du
- Skær halvdelen af løget ud i små tern. Skær den anden halvdel i halve skiver.
- Bland dit oksekød med ternet løg, mozerellaost, salt og peber.
- Rul dine to butterdejsplader ud. Læg den ene på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Fordel dit kød på dit butterdej. Tryk kødet ud så det fylder hele pladen.
- Fordel en god del cheddarost ovenpå og dernæst de store stykker løg.
- Læg den anden plade butterdej på toppen. Lav små huller i den øverste plade med en gaffel.
- Pisk et æg sammen og pensel din øverste butterdejsplade med æg. Fordel dernæst sesamfrø på toppen.
- Bag den i ovnen ca. 20 minutter på 180 grader varmluft.
- Skær dine grøntsager ud til salaten.
- Skær din butterdejssnacks ud i mindre trekanter når den er færdig i ovnen. Server straks, varm og rygende sammen med din salat.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du kan også følge med på min instagram hvor du kan følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook,hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] cheeseburger hapsere med salat. Søndagsmenuen står på cheeseburger hapsere, som er nogle fantastiske små butterdejsvenner med […]
Skal man ligge kødet på butterdejen råt? Eller skal det steges inden?
Bare råt kød 🙂 ..
De skal prøves i aften Skal man ikke stege kød og løg, inden det kommes i butterdejen?
Nej det skal i råt 🙂
[…] Søndag: cheeseburger hapsere […]
[…] Cheeseburger hapsere […]
[…] Søndag: cheeseburger hapsere […]