Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: frisk pasta med rejer i karrysovs.
Super skøn pastaret med skaldyr. Perfekt søndagsret.
Mandag: hurtig og skøn spaghetti med kødsovs.
Den her spaghetti er altså vildt lækker! Det smager fantastisk.
Tirsdag: one pot med kylling farsbrød og ovnkartofler.
Virkelig skøn one pot opskrift, med farsbrød af kylling og de skønneste ovnkartofler.
Onsdag: kylling snitzel med brasede kartofler og smørsovs.
Super skøn måde at få snitzler på. Lav gerne begge portioner af smitzler, så du har endnu nemmere mad i morgen.
Torsdag: pasta med pesto og paneret kylling.
Helt fantastisk pasta ret med paneret kylling på toppen. Det smager skønt og er hurtigt at lave.
Har du lavet kyllingen på forhånd kan den lunes i microovnen og derefter steges hurtigt på panden for at få den sprøde skorpe.
Fredag: små mexicanske farsbrød med ris.
Virkelig skønne små hapsere med oksekød. Serveret med ris og sweet chili sovs.
Lørdag: græske frikadeller med små kartofler og majs.
Er der noget bedre end små kartofler med smør på? Så skulle det lige være nogle lækre græske frikadeller som tilbehør dertil. Vildt lækkert!
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
5 dl mel.
4 dl rasp
1/2 glas salsa.
1 glas tomatsovs.
Sweet chili sovs.
3-5 spsk pesto (med peberfrugt)
En håndfuld tortilliachips.
250 gram ris.
500 gram pasta.
300 gram grov spaghetti.
Mandler.
Cashewnødder.
Olie.
Ketchup og remolade.
Salat mayonnaise.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Timian.
Hvidløgspulver.
Kryddersalt.
Karry.
Frugt og grøntsager:
3 forårsløg.
2 rødløg.
3 løg.
6 fed hvidløg.
600 gram små nye kartofler.
1000 gram kartofler.
1000 gram gulerødder.
Ærteskud.
2 rød peberfrugt.
1 stor bøtte små tomater.
Krydderurter:
Persille.
Purløg.
Kød:
500 gram hakket svinekød.
1000 gram hakket oksekød.
1000 gram kylling bryst.
400 gram hakket kylling.
Mejeri og kølevarer:
½ liter mælk.
½ liter fløde.
250 ml madlavningsfløde.
En portion hvidløgs/urtesmør.
300 gram smør.
6 æg.
Tzatziki.
1 rulle butterdej.
1 cheddaroste blok (150 gram)
250 gram fetaost.
Emmentalerost.
300 gram rejer.
400 gram frisk pasta.
Frostvarer:
2-3 majskolber.
150 gram edamamebønner.
1 pose ærter.
1 hvidløgsbrød.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.