#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad ideer
    • Frokost ideer
    • Opskrifter aftensmad
    • Bagning
    • Gryderetter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
    • Vegatar opskrifter
    • Tapas opskrifter
    • Opskrifter sous vide
  • Madplan
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
  • Opskrifter til forskellige anledninger
    • Opskrifter til påske
    • Opskrifter til halloween
    • Opskrifter til jul
januar 17, 2020

Kylling snitzel med brasede kartofler

Har i nogensiden lavet snitzel af kylling? Hvis ikke – prøv det! Her har jeg brugt kyllingbryster der er halveret på den tykke ende. Det giver to store stykker snitzel som sammentid er tynde og lækre! Som tilbehør har jeg selvfølgelig ikke sparet på smøret – både som sovs og til de brasede kartofler.

Gå til opskrift Udskriv

Hvordan laver jeg sprøde og lækre brasede kartofler?

Smør, masser af smør – og lidt olie. Det er min “hemmelighed”. Desuden masser af varme og få kartofler på panden af gangen, så de ikke ligger i lag. Når den første omgang er færdig kan du med fordel smide de færdige kartofler i et ovnfastfad ved 100 grader i ovnen – så holder de sig varme og sprøde.

Vil du prøve mine smørbagte kartofler? Find den opskrift lige her.

Kylling snitzel med brasede kartoflerKylling snitzel med brasede kartofler

Kylling snitzel? Kylling plejer det man da ikke at bruge..

Jeg ved godt at man normalt bruger svinekød til at lave snitzel, men altså jeg kunne godt tænke mig at bruge kylling, af to årsager: 1. børnene kan bedst lide kylling og 2. kylling er sundere. Så altså, det er årsagen til mit brud på de normale klassiske regler.

Vil du prøve mine kæmpenuggets, som er lidt ala disse snitzler? Find opskriften her.

Kylling snitzel med brasede kartoflerKylling snitzel med brasede kartofler

Kylling snitzel med brasede kartofler

Kylling snitzel med brasede kartofler

Helt igennem skøn opskrift på kylling snitzel serveret med sprøde brasede kartofler. Skøn opskrift med masser af smør.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Aftensmad, Hovedret, Tilbehør
Køkken dansk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Kylling snitzel

  • 500 gram kylling (skåret over på tværs så du har 2 gode stykker af hvert bryst)
  • mel (mængde efter behov)
  • æg (mængde efter behov)
  • mælk (mængde efter behov)
  • rasp (mængde efter behov)
  • salt (mængde efter behov)
  • peber (mængde efter behov)
  • Smør
  • Olie

Brasede kartofler

  • 600 gram kartofler (du kan sagtens bruge rester af kogte kartofler fra dagen før, hvis du har det)
  • smør (masser af det!)
  • olie
  • salt

Tilbehør

  • smør (til "sovs")
  • ærter (fra frost)
  • gulerødder
  • persille

Sådan gør du
 

  • Start med at gøre dine kartofler rene og skære dem i små stykker. De skal nu koges møre i let saltet vand.
  • Skræl dine gulerødder og skær dem i mindre stykker. tø dine ærter op i koldt vand. De skal ikke koges.
  • Skær dine kyllingfiletter over på midten, så du har to flade stykker af hvert bryst.
  • Put æg og mælk i en dyb tallerken. Put mel, salt og peber i en anden tallerken og put rasp i en tredje tallerken,
  • Du skal nu panere dine snitzel. Jeg tripple panere. Først mel, så æg/mælk, derefter mel igen, afslut nu med æg/mælk og rasp til slut.
  • Du skal nu smelte rigeligt smør på to pander. Tilføj olie på begge pander. Steg dine kartofler på den ene, lidt af gangen. Steg sammentid dine snitzel på den anden pande. Raspen suger en del fedtstof, så hav rigeligt af det. Vend dine kartofler jævnligt indtil de er fint sprøde. Vend også dine snitzler til de er færdige.
    Du kan med fordel ligge begge dele i et ildfast fad og lade det opholde sig i ovnen mens du steger resten, hvis du ikke har plads på dine pander til hele portionen.
  • Smelt til slut lidt ekstra smør i en kasserolle og brug det som sovs. Smid lidt persille på, det smager skønt og ser fint ud.
Keyword kartofler, kylling, smør

Kylling snitzel med brasede kartoflerKylling snitzel med brasede kartofler

Velbekomme.

Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?

Du kan også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.

Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig.  Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window) Pinterest
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window) LinkedIn

Indlægsnavigation

Budget madplan #4, 7 dage for under 300 kr.
Madplan 19.01.20.

1 comment

  • Madplan 19.01.20. – Nem og lækker familiemadplan. #Hashtagmor
    juni 9, 2020

    5 stars
    […] Onsdag: kylling snitzel med brasede kartofler og smørsovs. […]

    Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem står bag bloggen?

Profilbillede

Velkommen til #hashtagmor, en madblog til den travle familie.

Jeg er en 32 år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, madplaner og masser af foodspam.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Pizza roulade med salat - madroulade med pizzafyld

Opskrifter med kylling

Risotto med karry og kylling opskrift

Lækkerier

Opskrift på hjemmelavet træstammer - halloween kage edition

Mad på 15 minutter

Sloppy joe opskrift med hotdogbrød

One pot retter

One pot i ovnen med ris og kylling kødboller i karry.
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.