Okay det er ofte gået op for de fleste der følger med her på bloggen at nem mad, det er vi ret vilde med her i familien. Dette skyldes primært at vi har to små børn, og derfor ønsker at bruge så meget tid som muligt i selvskab med vores små piger, fremfor foran kødgryderne. Sammentid så er jeg virkelig ikke fan af opvask og andet tidsspilde – som jeg faktisk synes at opvask kan kategoriseres som. Bevares det skal da gøres, men det er på ingen måde noget jeg synes er fedt at bruge tid på, derfor udvikler jeg også løbende lækre opskrifter her til bloggen, der tager udgangspunkt i “one pot” metoden. Her har man kun behov for en enkelt gryde, pande eller ildfast fad – og selvfølgelig kniv og skærebræt. Easy peasy!
Denne opskrift på one pot tager udgangspunkt i et græsk farsbrød som jeg har modificeret, blandt andet ved at bruge hakket kylling som base i stedet for svin/kalv som jeg normalt ville habe benyttet til et græsk farsbrød. Jeg har dog ikke sparet på fetaosten, men det havde i vel heller ikke regnet med fra mig? Nå men i den ene ende af det ildfaste fad finder du det skønne kylling farsbrød mens du i den anden ende har kartofler og gulerødder – det er virkelig nem mad!
Opskriften var en jeg lavede lige inden vi tog på ferie, og dermed skulle køleskabet være så tomt som muligt, af samme årsag serverede jeg ikke tzatziki til retten, som jeg ellers ville have gjort. Vi fik en hvidløgsmayo og ketchup som tilbehør, hvilket også var super fint. Derudover røg der agurkestænger, små tomater og lidt gulerødsstænger på bordet som vi spiste ved siden af maden.
I min have findes diverse krydderurter, blandt andet bredbladet timian og persille – så det har jeg selvfølgelig benyttet mig af til retten. Timianen kan du sagtens erstatte med en tørret variant, men persillen ville jeg til hver en tid holde fast i, det giver sådan en lækker smag til farsbrøddet som altså ikke bare lige kan erstattes af en tørret variant.
Vil du hellere prøve en anden af mine one pots? Så finder du her en masse inspiration til nem mad her (klik på teksterne)
One pot cheesy taco pasta.
One pot pasta med bearnaise.
One pot pasta med kødboller.
One pot fraseret porre.
One pot bøf bearnaise.
One pot kylling i karry.
One pot creamy pasta.
One pot farsbrød og flødekartofler.
Mængde: 2 voksne og 2 børn.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.
Ingredienser til one pot med kyllingfarsbrød og kartofler:
Kartofler:
500 gram kartofler.
300 gram gulerødder.
2 fed hvidløg.
1/2 løg.
Olie.
Timian.
Hvidløgspulver.
Salt.
Peber.
Farsbrød:
400 gram hakket kylling.
150 gram fetaost.
1 stor håndfuld persille.
Salt.
Peber.
2 fed hvidløg.
1/2 løg.
Tilbehør:
Gnavegrønt.
Ketchup og remolade.
Tzatziki.
Salat mayonnaise.
Fremgangsmåde:
1. Rens og skær dine kartofler i små stykker. Skræl dine gulerødder og skær dem i samme størrelse.
2. Skær dit løg i små tern, halvdelen til farsen og halvdelen til kartoflerne. Det samme med hvidløgene.
3. Bland farsen op i en skål eller i det ildfastefad, for at spare opvask. Jeg river blot persillen i mindre stykker og blander i kødet med fetaost i mindre stykker, løg, hvidløg, salt og peber.
4. Form farsbrødet i den ene ende af dit fad.
5. Put gulerødderne sammen med kartoflerne i din anden ende af dit fad. Hæld olie over. Bland sammen med dine løg. Drys krydderier ovenpå og afslut med timian.
6. Sæt retten i en forvarmet ovn, på 200 grader varmluft. Indtil kartofler og gulerødder er færdige og dit farsbrød er gennemstegt. Det tager ca 30 minutter.
Nyd din aftensmad med ketchup, mayo eller en hjemmerørt tzatziki.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.