Sommeren er ovre os, og endnu en uge er ved at nå sin ende. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig og fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: tunbøffer, græskarfritter og krydderurtcreme.
Tunbøffer er virkelig en skøn form for fisk – de er nemme at tilberede og så er de desuden både sunde og relativt billige på frost, af fisk at være. Min favorit creme til tunbøfffer er klart min hjemmelavet krydderurtcreme, fyldt med masser af friske krydderurter.
Mandag: hawaii kylling i fad.
En let og lækker karryret med masser af smag, den er inspireret af min kylling i karry. Serveres med ris.
Tirsdag: bigmac roulade.
Denne madroulade smager skønt, den er inspireret af big mac og så er den fyldt med grøntsager og oksekød. Mums!
Onsdag: kylling på grøntsagsbund.
Super skøn ret, som både er nem at tilberede og sammentid er super lækker.
Torsdag: aspargessuppe med kødboller.
Super let og lækker suppe med kødboller i og krydderurteflutes som tilbehør.
Fredag: ranch pastasalat med kylling og bacon.
Denne pastasalat er super skøn og sommeragtig. Med topping af knust bacon og den lækreste ranch dressing med masser af smag.
Lørdag: mørbradgryde med ris.
Denne mørbradgryde er super lækker og cremet. Den er spækket med kød i form af svinemørbrad, pølser og bacon – derudover er retten baseret på peberfrugtsovs hvilket giver masser af smag. Jeg servere retten med ris, derudover er der skrevet 3 gulerødder og 1/2 agurk på indkøbslisten, som gnavegrønt.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 spsk mayonnaise.
Jævning.
75 gram fuldkornsmel.
Burgerdressing (eller en anden valgfri dressing)
4 spsk mayo. (Jeg brugte en let mayo på glas)
3 spsk mel.
500 gram ris mix (eller almindelige ris)
650 gram ris.
500 gram pasta.
1 dåse asparges.
1/2 dåse hakket tomat.
1 dåse ananas.
1 dåse kokosmælk (de store)
1 hønseboullion.
1 grøntsagsfond (knorr) eller en boullion terning.
2 hønsefond (brugte dem fra knorr)
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Oregano.
Hvidløgspulver.
Frostvarer:
4 tunbøffer.
400 gram kødboller.
Evt. Flutes.
Grøntsager:
1 hokkaido græskar.
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille.
1 god håndfuld dild.
1 god håndfuld purløg.
Ærteskud.
2 Agurk.
1 løg.
4 tomater.
1 kilo gulerødder.
1 stor porre.
1 broccoli.
En god håndfuld cherrytomater.
2 hjertesalat.
800 gram peberfrugter.
Mejeri og kølevarer:
500 gram cremefraiche.
1 bøfmozerella.
6 æg.
300 gram revet mozerella.
500 gram skyr.
1 liter fløde.
200 gram bacon i tern.
25 gram smør.
200 gram forstegt kylling.
3 pakker bacon.
100 gram cheddarost i blok.
4-6 pølser.
Mælk.
Kød:
500 gram hakket oksekød.
1 mørbrad.
1000 gram kylling bryst.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.