Jeg er vild med kylling, det kan på så mange måder laves super lækkert! Denne opskrift, kylling på grøntsagsbund, er faktisk inspireret af en ret som en af mine fantastiske barndoms veninder tidligere har lavet når vi spiste sammen, dengang vi begge lige var flyttet hjemmefra. Total nostalgi herfra!
Retten er selvfølgelig med de modifikationer som jeg nok er typen der laver på enhver opskrift, jeg er for fanden typen der ikke engang følger mine egne opskrifter, fordi jeg altid er nysgerrig og har lyst til at skabe nye retter og andre smagsvarianter. Det er vist både en god og en dårlig egenskab at have, men hey jeg ser positivt på den “udfordring”.
Du kan også prøve nogle af mine sunde opskrifter, jeg har lavet en liste med nogle af dem her.
Kylling på grøntsagsbund består som navnet antyder af en grøntsagsbund, kylling, bacon, flødesovs og selvfølgelig en sprød top af mozzerellaost. Som tilbehør finder du ris denne gang. En af mine skønne følgere efterspurgte flere opskrifter med ris, og jeg lytter altid gerne på jeres ønsker, så jeg har selvfølgelig forsøgt mig med nogle flere risopskrifter, her er den første af mine planlagte ris-opskrifter. Du kan dog også sagtens servere en lækker og cremet kartoffelmos til retten, eller fuldkornsnudler.
Af grøntsager finder du porre og broccoli, meeen du kan med fordel sagtens smide peberfrugt i tern, gulerødder i små stykker og almindelige løg i tern ned i retten, til alle deres grøntsags venner. Du kan også sagtens halvere flødemængden og i stedet tilføje en dåse hakket tomat som du blander godt sammen med den resterende fløde inden retten overhældes med tomat-flødesovs. Dette er også super lækkert – men jeg foretrækker den klassiske variant som opskriften også guider dig igennem.
Du kan også prøve min kylling i pikantsovs, den opskrift er virkelig fantastisk.
Kylling på grøntsagsbund
Ingredienser
- 1 stor porre
- ½ broccoli
- ½ liter fløde (alm eller madlavning.)
- 500 gram kylling bryst
- 200 gram bacon i tern (steges)
- 100 gram mozerella ost
- salt
- peber
- ris mix (eller almindelige ris)
Sådan gør du
- Start med at rense dine grøntsager.
- Skær dine grøntsager i mindre stykker.
- Steg din bacon på en pande.
- Du skal nu til at samle retten. Porre og broccoli i bunden, kylling ovenpå, dernæst lidt salt og peber. Tilføj din fløde og top retten med stegt bacon og ost på toppen.
- Retten skal nu i ovnen i ca 30 minutter på 200 grader.
- Kog dine ris efter anvisning på pakken.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Du kan også følge med på min instagram hvor du kan følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook,hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.