Sommeren er ved at nå sin ende, og det samme gør sig gældende for endnu en uge. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan her fra mig og fortæl mig endelig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Min madplan er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.
Jeg har ingen pris på min madplan – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: tortilla lasagne.
Super mega lækker søndagsmenu – bestående af tortillas, kød, salsa og masser af ost serveret med en hurtig og nem salat.
Mandag: laksebowl.
En fantastisk hverdagsret med masser af grøntsager, laks og den skønneste krydderurt creme. En af grundene til at placere retten om mandagen er at man så kan sørge for at have masser af rester til madpakken i løbet af ugen.
Tirsdag: kødboller af kylling i karry ris.
Denne ret er både super let og lækker. Jeg er ret vild med de smagfulde ris der sammentid har en cremet konsistent fra kokosmælken. Mums!
Onsdag: kylling i tomatsovs med ovnkartofler.
Disse kylling overlår smager skønt i en cremet tomatsovs med ovnkartofler. Super let og lækkert.
Torsdag: one pot pasta med kødboller.
Denne one pot er super let og lækker, det er hurtigt at tilberede retten og så kan grøntsagerne ændres som man har lyst til.
Fredag: nem og lækker pasta med crispy bacon.
Denne pasta smager helt fantastisk, og den er perfekt som en let og sammentid syndig fredagsmenu.
Lørdag: mexicanske pandekager.
Når det skal være super nemt, så kan jeg i den grad anbefale at putte mexicanske pandekager på menuen. Det smager super skønt, og så er det virkelig nemt at lave.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Olie.
2 glas salsa.
1 karton mornaysovs.
3 små dåser majs.
2 pakker små tortilla pandekager.
1 dåse ananas.
250 gram glasnudler.
Sesamfrø.
2 spsk mayonnaise.
½ spsk mel.
400 gram ris (jeg brugte fuldkorn)
1 dåse kokosmælk (en stor dåse).
4 grøntsagsboullion terning.
550 gram valgfri pasta.
1 pose mexicansk krydderi (tacospice).
Tomatpure.
1 dåse hakket tomat.
1 portion tomatsovs (evt. hjemmelavet)
Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Timian.
Paprika.
Hvidløgspulver.
Kød:
400 gram kylling bryst.
400 gram hakket kylling.
500 gram hakket svinekød.
500 gram oksekød.
4 kylling overlår.
Frugt og grøntsager:
200 gram valgfri grøntsager (jeg brugte tomat og løg)
Icebergsalat.
Ærteskud.
1 hjertesalat hoved.
2 agurker.
1 kilo gulerødder.
5 fed hvidløg.
2 rødløg.
1 løg.
1 porre.
1 hel squash.
Tomater.
600 gram kartofler.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Mejeri og kølevarer:
100 gram revet cheddarost.
1 cheddarost blok.
350 gram revet mozerellaost.
5 dl cremefraiche.
2 spsk smør.
2-3 dl mælk, fløde eller madlavningsfløde.
1 æg.
1.5 pakke bacon i skiver.
300-400 gram varmtrøget laks.
Frostvarer:
150 gram majs.
400 gram ærter.
250 gram edamamebønner.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, eller på min facebook eller instagram, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg stor pris på.
Jeg er at finde på min instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.