Nogle af de mest populære opskrifter her på domænet er mine one pots – og med god grund, det smager jo helt fantastisk! I sidste uge så jeg nogle snakke om at lave farseret porre i ovnen, på facebook, og der fik jeg ideen til denne nye one pot ret – den smager super skønt, og så lover jeg, at den også er virkelig nem at lave!
En one pot er egentligt bare en ret der kan laves i et fad eller en gryde og som passer sig selv under tilberedning, det er retter som jeg elsker, netop fordi det frigiver en masse tid til familiehygge og leg.
Men Michelle, bliver de sprøde som på panden? Spørger du måske nu.. Neeej ikke helt på samme måde, fordi det selvfølgelig ikke er hele vejen rundt om din farseret porre den sprøde overflade står frem. Tilgengæl er den super sprød på toppen, virkelig lækkert.
Jeg ville virkelig gerne have haft nogle gulerødder i fadet, men der var simpelthen ikke plads, så jeg serverede blot nogle gulerodsstave som tilbehør – du kan dog med fordel skære gulerødder i store chunks og putte ned i fadet, hvis der er plads nok til det hele.
Smørsovsen kan sagtens erstattes af en brun sovs, men så skal du bruge mere tid på retten, end nedenstående.
Normalt bruger man selvfølgelig ikke porre der er skåret i stykker når man laver farseret porre, men jeg ønskede at slippe for at koge dem, og de blev på denne måde nærmest dampet under tilberedningen af kødet, hvilket var super lækkert!
Mængde: 2 voksne og 2 børn.
Tilberedningstid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutters tid.
Ingredienser:
1 porre.
500 gram svinekød.
Salt.
Peber.
Rasp.
Smør.
Små kartofler.
Olie.
Hvidløgspulver.
Salt.
Smør til sovs.
Fremgangsmåde:
1. Rens og skær din porre. Den skal skæres midtover og derefter i skiver.
2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
3. Del dit svinekød i to lige store stykker. Pres dine to klumper ud i tynde firkanter (jeg gør det på et stykke bagepapir). Drys salt og peber på dine to stykker kød. Fordel din porre på midten af de to stykker kød, og rul dem hver især sammen til to store farseret porre og luk enderne.
4. Læg dine to fraseret porre i et ildfast fad, de skal være i hver deres ende af fadet så der er plads til kartoflerne i midten.
5. Drys salt, peber og rasp på toppen af begge dine farseret porre. Afslut med et par små stykker smør ovenpå dit rasp, det giver en sprød overflade.
6. Rens dine kartofler godt og skær riller i dem alle.
7. Læg kartoflerne i fadet mellem de to farseret porre. Put olie på kartoflerne, drys salt og hvidløgspulver på toppen af dem.
8. Sæt fadet i ovnen 30 – 40 minutter til kartoflerne er færdigbagte og dine farseret porre er sprøde.
9. Put smør i en lille beholder der kan tåle ovnvarmen – jeg brugte en lille smedejerns “kasserolle”, og sæt den i ovnen 2-3 minutters tid, til smørret er smeltet.
Server din one pot, farseret porre med hasselback kartofler og smeltet smør straks efter tilberedning.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] one pot – farseret porre med hasselback kartofler. Denne one pot er farseret porre på den nemmest mulige måde, serveret med hasselback kartofler og […]
[…] Fredag: one pot fraseret porre og hasselback kartofler. […]
[…] Min opskrift på one pot farseret porre kan du finde lige her. […]