Tunbøffer er virkelig en skøn form for fisk – de er nemme at tilberede og så er de desuden både sunde og relativt billige på frost, af fisk at være. Min favorit creme til tunbøfffer er klart min hjemmelavet krydderurtcreme, fyldt med masser af friske krydderurter. Man kan bruge alle de slags jeg har skrevet på, eller man kan nøjes med favoritten.
Jeg serverede her en masse lækker pasta og en hurtig salat som tilbehør til tunbøffen – derudover lavede jeg lækre græskarfritter, men ude af sæson kan du sagtens bruge søde kartofler som fritter i stedet, begge dele er virkelig lækkert.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsestid: 40 minutter.
Heraf arbejdstid: 30 minutter.
Ingredienser:
Tunbøffer:
4 tunbøffer.
Salt.
Peber.
Olie.
Græskarfritter:
1 hokkaido græskar.
Olie.
Salt.
Peber.
Krydderurtcreme:
5 spsk cremefraiche.
2 spsk mayonnaise.
2 fed hvidløg
1 god håndfuld persille.
1 god håndfuld dild.
1 god håndfuld purløg.
Salt.
Salat:
Gulerødder.
Tomater.
Ærteskud.
Agurk.
Ca 250 gram pasta.
Fremgangsmåde:
1. Rens dit græskar, fjern kanten og skær dit græskar ud i skiver, læg det i et fad – uden for meget overlap.
2. Hæld olie på græskaret. Drys med salt og peber.
3. Sæt fadet i ovnen på 180 grader varmtluft i 20-30 minutter.
4. Kog din pasta med lidt salt efter anvisning på pakken.
5. Hak dine krydderurter og hvidløg godt og bland sammen med mayonnaise og cremefraiche. Smag cremen til med salt og stil på køl.
6. Når der er 10 minutter tilbage på dine græskarfritter, skal du krydre dine tunbøffer med salt og peber. Derefter steges de ved jævn varme i lidt olie – ca 6 minutter.
7. Gør salaten klar – skyld og skær det ud.
Server dine tunbøffer med græskarfritter, salat, pasta og masser af krydderurtcreme.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Det der.. Det ser bare godt ud, skønne farver sådan en kold vinterdag. Jeg er også glad for tun, har tit lavet tunbøffer med en mangecreme/sovs til, det er også mega godt, men vil klart prøve din næste gang 😀
Ej det lyder altså også vildt lækkert!! Tunbøf smager netop skønt
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
Det ser super lækkert ud 🙂 mvh Mette fra “Mette under månen”
Tusind tak Mette!! 🙂 ..
Ha’ en fantastisk dag ikke?
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Du kan også lave tunbøffer med krydderurt creme hvis du hellere vil det, find opskriften her. […]
[…] tunbøffer, græskarfritter og krydderurtcreme. Tunbøffer er virkelig en skøn form for fisk – de er nemme at tilberede og så er de desuden […]
[…] Mandag: tunbøffer med tilbehør. […]
[…] Søndag: tunbøffer, græskarfritter og krydderurtecreme […]
[…] Søndag: tunbøffer med tilbehør […]
[…] den er beskrevet længere nede). Du kan også servere en kold “sovs” i form af en krydderurte creme, baconsmør eller en lækker […]