#Hashtagmor

Opskrifter, mad og kærlighed

  • Opskrifter
    • Opskrifter aftensmad
    • Frokost ideer
    • Morgenmad ideer
    • Bagning
    • Madplan
    • Billig madplan – budget madplan
    • Mad på tid (arbejdstid)
    • Gryderetter
    • Vegatar opskrifter
    • Suppe opskrift
    • Tærte opskrift
  • Bagom bloggeren
    • Mine piger
    • Anmeldelser
  • Ferie og rejse
december 2, 2018

Klassiske danskvandsboller

Jeg har været så heldig at få mig en SodaStream* maskine til test – en maskine jeg længe har overvejet selv at købe, så det er jo helt perfekt! I den forbindelse har jeg selvfølgelig udarbejder nogle opskrifter – og der er allerede nu en super lækker konkurrence på min Facebookside hvor du kan vinde din egen SodaStream.

Indlægget indholder reklame.

Klassiske danskvandsboller. #hashtagmorKlassiske danskvandsboller. #hashtagmor

Bollerne er super klassiske og mega lækre! Pigerne spiste dem med masser af klovborg, smør og syltetøj med stor glæde.

Danskvandet gør bollerne luftige og lækre og holdbarheden forlænges radikalt. Hvis du bare helst vil have helt friskbagte boller – så kan du fugte bollen let og varme dem i ovnen, så er de gode som nye.

Klassiske danskvandsboller. #hashtagmorKlassiske danskvandsboller. #hashtagmor

Du kan også bage nogle lækre gulerodsboller med græskarkerner, find opskriften her.

Bollerne kaldes også brusebadsboller – min fortolkning er at det skyldes den årsag at dejen bruser op når danskvandet tilsættes, der ser så sjovt ud og børnene elsker det!

Klassiske danskvandsboller. #hashtagmor

Du kan også bage verdens bedste banankage – prøv min lækre opskrift, den er her.

Ingredienser:
50 gram gær.
1 spsk sukker.
2 æg.
0.5 liter danskvand.
700-1000 gram mel.
Salt efter smag.
50 gram smør/margerine.
1.5 dl mælk.
Kardemomme efter smag.

Æg til pensling.

Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
3. Put dine 2 æg i, og rør godt.
4. Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør – og lad det køle af så det er lunkent.
5. Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
6. Tilsæt lidt mel af gangen – rør sammen.
7. Tilsæt salt og kardemomme til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
8. Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret – ikke for meget, blot en smule.
9. Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbel størrelse.
10. Når dejen er hævet skal den formes til boller – min portion gav 12 virkelig store boller, du kan også nøjes med mindre boller og dermed få flere.
11. Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca dobbelt størrelse.
12. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og sættes i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 20-30 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.

Serveres med masser af smør, evt. Ost og syltetøj.

Velbekomme!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.

*Når et indlæg indeholder reklame betyder det blot at jeg har fået et produkt tilsendt til test uden beregning. Jeg skriver aldrig om eller anbefaler produkter som jeg ikke kan stå inde for – derfor vil min mening være den samme, uanset om et indlæg indeholder reklame eller er sponsoreret, men jeg skal gøre opmærksom på det, i forhold til markedsføringsloven.

Del gerne mit indlæg her:

  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Indlægsnavigation

Madplan 02.12.18.
Tunbøffer, græskarfritter og krydderurtcreme

2 comments

  • Carina
    december 4, 2018

    Hos min mor, er ‘brusebadsboller’, boller der er koldhævede og står klar i køleren på pladen – så kan de lige smides i ovnen mens man er k bad

    Reply
    • admin
      december 4, 2018

      Argh – det giver mening! Jeg har dog set flere varianter hvor de ikke var koldthævet, men din mor har sikkert ret 🙂 ..

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Søg i mine opskrifter

Find dine favoritter

Hvem er jeg?

Velkommen til #hashtagmor, en blog om mad, børn og mit liv på godt og ondt.

Jeg er en femogtyve år ung kvinde, gift med Jesper, mor til to fantastiske piger, kontorassistent, instagrammer og (selvfølgelig) blogger. Forvent en masse inspiration, lidt for ærlige indlæg, alt for meget foodspam og en blog skrevet, lige fra hjertet.

De varmeste blogger hilsner, Michelle Elbæk Jensen / #hashtagmor

Opskrifter med ost

Tun sandwich med smeltet mozzerella og avokado. #hashtagmor

Opskrifter med kylling

Kylling i pikantsovs med ovnkartofler

Lækkerier

Lækre lakrids marengs kyskager. #hashtagmor

Mad på 15 minutter

Nem og lækker pasta med crispy bacon.

One pot – nemme retter

One pot pasta med kødboller - nem og lækker børnefavorit. #hashtagmor
  • Elara by LyraThemes
  • Copyright - Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.