Jeg har været så heldig at få mig en SodaStream* maskine til test – en maskine jeg længe har overvejet selv at købe, så det er jo helt perfekt! I den forbindelse har jeg selvfølgelig udarbejder nogle opskrifter – og der er allerede nu en super lækker konkurrence på min Facebookside hvor du kan vinde din egen SodaStream.
Indlægget indholder reklame.
Bollerne er super klassiske og mega lækre! Pigerne spiste dem med masser af klovborg, smør og syltetøj med stor glæde.
Danskvandet gør bollerne luftige og lækre og holdbarheden forlænges radikalt. Hvis du bare helst vil have helt friskbagte boller – så kan du fugte bollen let og varme dem i ovnen, så er de gode som nye.
Du kan også bage nogle lækre gulerodsboller med græskarkerner, find opskriften her.
Bollerne kaldes også brusebadsboller – min fortolkning er at det skyldes den årsag at dejen bruser op når danskvandet tilsættes, der ser så sjovt ud og børnene elsker det!
Du kan også bage verdens bedste banankage – prøv min lækre opskrift, den er her.
Ingredienser:
50 gram gær.
1 spsk sukker.
2 æg.
0.5 liter danskvand.
700-1000 gram mel.
Salt efter smag.
50 gram smør/margerine.
1.5 dl mælk.
Kardemomme efter smag.
Æg til pensling.
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Bland din gær med sukkeret og rør det til det smelter.
3. Put dine 2 æg i, og rør godt.
4. Tilsæt den kolde mælk til dit smeltet smør – og lad det køle af så det er lunkent.
5. Tilsæt dit danskvand til gær/æggemassen og rør sammen. Det bruser let op når danskvandet rammer massen.
6. Tilsæt lidt mel af gangen – rør sammen.
7. Tilsæt salt og kardemomme til dit smør, og hæld det ned til bolledejen.
8. Tilsæt mere mel og ælt dejen så den er sammenhængende men let klistret – ikke for meget, blot en smule.
9. Nu skal dejen hæve under et lunt klæde til dobbel størrelse.
10. Når dejen er hævet skal den formes til boller – min portion gav 12 virkelig store boller, du kan også nøjes med mindre boller og dermed få flere.
11. Læg bollerne på en plade og lad dem igen hæve til ca dobbelt størrelse.
12. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og sættes i en forvarmet ovn, på 180 grader varmluft i 20-30 minutter alt efter størrelsen, husk at holde øje med dem, da ovne og størrelsen på dit bagværk kan afvige fra mit.
Serveres med masser af smør, evt. Ost og syltetøj.
Velbekomme!
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
*Når et indlæg indeholder reklame betyder det blot at jeg har fået et produkt tilsendt til test uden beregning. Jeg skriver aldrig om eller anbefaler produkter som jeg ikke kan stå inde for – derfor vil min mening være den samme, uanset om et indlæg indeholder reklame eller er sponsoreret, men jeg skal gøre opmærksom på det, i forhold til markedsføringsloven.
Hos min mor, er ‘brusebadsboller’, boller der er koldhævede og står klar i køleren på pladen – så kan de lige smides i ovnen mens man er k bad
Argh – det giver mening! Jeg har dog set flere varianter hvor de ikke var koldthævet, men din mor har sikkert ret 🙂 ..
De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor