En virkelig lækker opskrift på farsbrød med bacon og cheddarost serveret med kartoffelmos. Min kartoffelmos opskrift er helt standart med salt og peber, men jeg har andre retter med kartoffelmos hvor jeg både integrerer hvidløg, persille og andre smage.
Farsbrød med bacon og cheddarost
Dette skønne farsbrød med bacon og cheddarost smager alt for lækkert! Det er fyldt med masser af cheddarost som smelter og giver en skøn smag. Mit bacon er giver også den salte undertone til farsbrødet. En perfekt trio der bare altid fungere!
Retter med kartoffelmos og kartoffelmos opskrift
Min kartoffelmos opskrift er bare helt klassisk og jeg serverer den til stort set alle retter med kartoffelmos. Du kan finde masser af inspiration til retter med kartoffelmos her på bloggen! Min kartoffelmos opskrift er selvfølgelig ikke ens fra gang til gang, fordi jeg tilpasser den tilbehøret men denne kartoffelmos opskrift er bare helt standard.
Vil du prøve nogle andre retter med kartoffelmos eller have inspiration til brug af dine kartoffelmos rester? Så prøv disse skønne opskrifter:
- Kyllingegryde med kartoffelmos
- Bagt kartoffelmos med pikantost og grøntsager
- Kødsovs med låg af kartoffelmos
- Pindsvin af kartoffelmos (med pølser og grøntsager)
- And ala orange med kartoffelmos
- Skildpadder med kartoffelmos
- Tortillapandekager med vegansk kartoffelmos fyld
- Luksus kartoffelmos
- Farsbrøds Ø i kartoffel sø
Jeg er vild med de to børnevenlige opskrifter: skildpadder med kartoffelmos, farsbrøds Ø i kartoffel sø og pindsvin af kartoffelmos. Alle disse tre retter med kartoffelmos er helt fantastiske for både børn og voksne!
Farsbrød med bacon og cheddarost serveret med kartoffelmos
Ingredienser
Farsbrød
- 500 gram hakket svinekød
- ½ løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- ½ tsk paprika
- ½ tsk hvidløgspulver
- 80 gram cheddarost (cheddarost i blok)
- 200 gram bacon i skiver
Kartoffelmos
- 1,5 kilo bagekartofler
- 1 grøntsagsboullion (en terning)
- salt (mængde efter lyst)
- peber (mængde efter lyst)
- smør (mængde efter lyst)
- mælk (mængde efter lyst)
Tilbehør
- persille som topping
- grøntsager (jeg brugte tomater og ærter)
Sådan gør du
- Start med at hakke dit løg og mose dit hvidløg. Bland det med svinekød og krydderier til farsen.
- Skær din cheddarost i stænger.
- Fordel dit bacon på et stykke bagepapir - der skal være et lille overlap mellem dem alle. Fordel derefter din fars ovenpå og mas det næsten ud til kanterne. (der skal være lidt bacon i begge ender fri)
- Put din cheddarost på i en stribe og folk kødet rundt omkring det (der kommer bacon ind i rullen også) - rul det stramt sammen. Sørg for at enderne er lukket og put eventuelt en ekstra skrive bacon rundt omkring, hvis du har mere tilbage.
- Sæt dit farsbrød i ovnen cirka 30-40 minutter ved 200 grader.
- Skræld dine kartofler. Skær dem i små tern. Kog dem i vand med en boullionterning.
- Når dine kartofler er kogt færdigt skal vandet hældes fra. Mos dine kartofler med lidt smør og mælk i (mængde variere af den konsistens du bedst kan lide). Smag til med salt og peber efterfølgende.
- Put lidt frisk persille på toppen af dit kartoffelmos og server det med dit farsbrød.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!