I fredags havde vi besøg af min mor, så der skulle selvfølgelig lidt lækkert mad på bordet. Menuen stod på kalkun i ovn med grøntsager og kartofler. Mine kartofler blev en omgang ovnbagte kartofler, dertil grøntsager og bearnaisesovs. Det var super lækkert og bonus er at det passer sig selv i ovnen. Kalkun med tilbehør er nemt og billigt!
Du kan også prøve min indbagte mørbrad hvis du vil servere lidt nem gæstemad.
Hvordan undgår man tør kalkun?
Kalkun kan godt blive lidt tørt, men jeg har god erfaring med at skære riller i kødet og fylde noget i, som det kan trække lidt “væske” fra. Derudover er det en god ide at stege den med sølvpapir eller et låg over, det holder også på lidt at smagen. Vær her dog opmærksom på at stegetiden skal forlænges for at kødet er gennemstegt. Jeg har i min opskrift taget udgangspunkt i det jeg gjorde – at stege uden låg/sølvpapir og dermed tog stegen “kun” 1 time i ovnen.
Prøv også min kylling i sølvpapir – nemt og lækkert.
Kalkun i ovn med grøntsager og kartofler.
Jeg bruger masser af ost, rødløg, tomat og krydderier på toppen af min kalkun. Derefter serveres den med en stor mængde grøntsager og ovnbagte kartofler.
Du kan også lave denne opskrift med kalkun og cheddarost hvis du har lyst.
Kalkun med tilbehør som gæstemad.
Som tilbehør til denne kalkun, bruger jeg broccoli og gulerødder. Virkelig lækkert! Mine kartofler er bare ganske almindelige ovnbagte kartofler med krydderier og olie. En virkelig nem måde at få helt almindelig mad til at fremstå ekstra lækkert.
Kalkun i ovn med grøntsager og kartofler - kalkun med tilbehør.
Ingredienser
- 1 kalkun bryst (min vejede 1 kilo)
- 1 mozzerella ostekugle
- 1 rødløg
- 1 tomat
- Paprika
- Salt
- Peber
- Olie.
Tilbehør
- 1 kilo små kartofler
- ½ broccoli hovede
- 3-4 gulerødder
- bearnaisesovs (jeg brugte den fra jensens)
Sådan gør du
- Skær riller i din kalkun og krydder med salt og peber, læg den i et ildfast fad.
- Skær mozerellaosten, tomat og rødløg i skiver.
- Put lidt af hvert af ovenstående i hver rille.
- Hæld lidt olie på og drys med paprika.
- Sæt stegen i ovnen på 180 grader varmluft. Den skal have ca 1 time.
- Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over hvis de er for store.
- Put godt med salt, peber og olie på kartoflerne og rør rundt.
- Skær broccoli og gulerødder i mindre stykker og gør dem rent.
- Put salt, peber og olie på grøntsagerne og rør godt rundt.
- Kartofler og grøntsagsfadene skal være i ovnen ca. 30 minutter, put dem ind når der er ca 15 minutter tilbage på kalkunen, så den også har 15 minutters hviletid udenfor ovnen.
- Bearnaisesovsen varmes når der er ca 5 minutter tilbage på kartoflerne/grøntsagerne.
Velbekommen,
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
Og det smagte så englene sang,det var rigtigt lækkert,mmmh slurp,mums <3
[…] Du kan også lave denne her version af kalkunbryst. […]
[…] Kalkunbryst med tilbehør […]