Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på, endnu en ny madplan og husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge mine madplaner?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: pandekager med laks og dilddressing.
Super skønne pandekager med laks er på menuen denne torsdag – en favorit hos børnene og også hos de voksne.
Mandag: nem og lækker spaghetti med pølser og tomatsovs.
Denne skønne spaghetti med pølser og tomatsovs er vildt nem at producere. Jeg elsker virkelig nem mad om torsdagen, fordi det er en lang dag på arbejdet, men også fordi det altid er skønt med lette smagfulde retter.
Tirsdag: nytårsaften.
Ingen planlagt menu.
Find inspiration til nytårsaften lige her.
Onsdag: chili cheddar bagelsburgers.
Super let og lækker menu her på dagen efter nytår. Disse skønne bagel burgers er hurtige at lave og så passer de perfekt til en dag hvor hyggen i de fleste familier står øverst på planen, og trætheden er på sit højeste.
Torsdag: bacon twisters med gnavegrønt.
De her bacon twisters smager altså vildt skønt! Vi er kæmpe fan herhjemme.
Fredag: cremet pasta med soltørret tomat og kæmpe nuggets.
Den her pasta smager super skønt og det samme gør sig gældende for mine kæmpe store nuggets! Vi elsker denne ret herhjemme.
Lørdag: one pot – farseret porre med hasselback kartofler.
Denne one pot er farseret porre på den nemmest mulige måde, serveret med hasselback kartofler og masser af smørsovs er retten både let at lave og super smagfuld.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
Rasp.
Olie.
1/3 glas soltørret tomat.
1 boullion eller fond portion.
1 glas tomatsovs (gerne hjemmelavet)
Græskarkerner.
Nanbrød.
300 gram spaghetti. (gerne grov)
250 gram pasta.
Salat mayonnaise.
200-250 gram mel.
Krydderier:
Salt.
Peber.
Løgpulver.
Hvidløgspulver.
Frugt og grøntsager:
1 porre.
600 gram små kartofler.
En god portion champignons.
2 agurker.
1 peberfrugt
2-3 gulerødder
2 Rødløg.
Icebergsalat.
Krydderurter:
Dild.
Purløg.
Basilikum til pynt
Kød:
500 gram svinekød.
500 gram kylling bryst.
500 gram hakket oksekød.
Mejeri og kølevarer:
100 gram smør.
4 æg.
4 dl mælk.
2 dl cremefresie.
1/4 liter madlavningsfløde.
1 rulle butterdej.
2 pakker hvidløgsost fra buko.
Cheddarost i skiver eller en blok.
Parmasanost.
500 gram røde pølser.
2 pakker bacon i skiver.
1 pakke røget eller gravet laks.
Frostvarer:
4 chili/cheddar bagels.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du finde en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.