Vi nyder virkelig ferien, går ture i naturen, slapper af og laver fælles aftensmad. Agnes er blevet vildt glad for at hjælpe med at skære grøntsager, hvilket hun også er super god til! Det er skønt med så store og selvstændige børn. Vi lavede et lækkert indbagt græsk farsbrød til aftensmad, denne gang valgte jeg at indbage det i butterdej, for hey, hvem elsker ikke farsbrød i butterdej? Okay .. det gør alle selvfølgelig ikke, så man kan også droppe butterdejen og nøjes med et lækkert almindeligt græsk farsbrød. Denne opskrift på indbagt græsk farsbrød med feta og lækre ovnbagte kartofler og tzatziki – nemt og lækkert farsbrød i butterdej!
Vil du hellere have græsk farsbrød med oksekød, så finder du opskriften på mine mini farsbrød her.
Tilbehør: ovnbagte kartofler og tzatziki opskrift.
Som tilbehør fik vi ovnbagte kartofler med masser af krydderier og hvidløg, desuden den obligatoriske tzatziki opskrift, mums! Min tzatziki er selvfølgelig bedst med græsk yougurt. Men hvis du ikke har lyst til have et kilo græsk yougurt stående og du ikke kan finde de små bøtter i dit supermarked, så har jeg forsøgt mig med en fed creme fraiche. Det smager også super lækkert, selvom den græske yoghurt selvfølgelig er at foretrække. Men du kan sagtens bruge en fed creme fraiche i min tzatziki opskrift hvis det passer dig bedre.
Du kan også finde opskriften på fyldt græsk farsbrød her.
Farsbrød i butterdej – lækkert græsk farsbrød med feta.
Farsbrød i butterdej, græsk farsbrød med feta og klassiske farsbrød er nogle af de ting vi ofte laver hos os. Det er nemt og lækkert, og så kan det varieres på så mange lækre måder. Jeg bruger både hakket svinekød, hakket oksekød, hakket kyllingkød og hakket svine/kalvekød. Alle delene er super lækkert til forskellige typer af farsbræd og de kan også alle bruges til dette græsk farsbrød med feta. Kun fantasien sætter grænser, denne gang stod det på græsk farsbrød i butterdej med fetaost, som hurtigt støj direkte ind på vores førsteplads.
Jeg lavede disse små mexicansk inspireret farsbrød i sidste uge, opskriften linker jeg til her.
Indbagt græsk farsbrød med feta og lækre ovnbagte kartofler og tzatziki.
Ingredienser
Græsk farsbrød med feta
- 500 gram hakket svinekød
- 150-200 gram fetaost
- ½ rød snackpeber
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- salt
- oregano
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- persille
- sesam
Ovnbagte kartofler
- 750 gram små kartofler
- salt
- peber
- oregano
- timian
- 3 fed hvidløg
- olie
Tzatziki opskrift
- 250 gram græsk yougurt (eller fed creme fraiche)
- ½ agurk
- 2 fed hvidløg
- salt
- olie
Sådan gør du
- Skær peberfrugt, løg og hvidløg til kødet i små stykker. Skær fetaosten i små stykker, hvis du ikke har købt den i tern.
- Bland peberfrugt, krydderier, løg, hvidløg, fetaost og kød godt sammen og stil det på køl mens du fortsætter med punkt 3.
- Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
- Put godt kartoflerne i et fad med salt, peber, timian, oregano. Hak hvidløget og fordel det sammen med olie krydderierne på kartoflerne.
- Rul butterdejen ud, læg farsen på midten, tryk farsen godt sammen til en pølse, fold butterdejen indover så den ligger dobbelt på toppen. Læg pakken i et fad. Rids toppen med en gaffel, pensel med æg og drys evt. Sesam og fint hakket persille på toppen.
- Sæt fadene i ovnen 180 grader varmluft ca 30-40 minutter.
- Lav taziki, bland græsk yougurt, revet agurk (dræn den lidt for væske, lad dog en del væske blive i agurken) og presset hvidløg. Smag til med salt og lidt olie.
- Server indbagt græsk farsbrød med kartoflerne og rigeligt tzatziki.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Thousand island. Cremefresiedressing. Tzatziki (opskrift her). Guacamole (opskrift […]
[…] Du kan også prøve mit indbagte græske farsbrød, opskriften findes her. […]
[…] Vil du hellere have noget andet græsk? Prøv mit indbagte græske farsbrød. […]
Det ser fint ud – ikke særlig opfindsomt – og så savner jeg lidt mere grønt.
Ole Viller, Randers
Hej Ole.
Jeg kan godt forstå at du savner grøntsager – det er bare ikke altid det passer naturligt ind i retterne at fylde mere grønt på, i stedet så er jeg ret glad for at servere en salat eller noget gnavegrønt som tilbehør til de opskrifter der er grøntsagsfattige her på siden 🙂
Jeg tager dog sjældent billeder af mine salater, fordi de tit er ret uopfindsomme – det er bare det som børnene kan lide, og ikke nødvendigvis hvad andre ville vælge at servere til deres 🙂
Med venlig hilsen
Michelle Elbæk Jensen #hashtagmor
[…] Vil du prøve en anden opskrift med feta? Prøv mit indbagte græske farsbrød. […]
[…] Du kan også lave mit indbagte græske farsbrød hvis du har lyst til noget græsk inspireret. […]
[…] Du kan også lave indbagt græsk farsbrød og tzatziki til denne pastasalat i stedet for kødbollern… […]
[…] Vil du have en anden slags græsk farsbrød, kan du lave en butterdejsindbagt udgave. […]