Så er vi snart igennem maj måned – sommeren er virkelig tæt på! Endnu en uge er ved at nå sin ende, og som altid betyder det jo ny madplan fra mig. Jeg håber at i er klar på en ny madplan. Husk at fortælle mig hvis der er noget i ønsker anerledes. Min madplan for denne uge indeholder følgende retter:
Ugens madplan, er her hvor jeg samler alle uges opskrifter, afrunder med en indkøbsliste og undervejs selvfølgelig præsentere med billeder af maden. Madplanen er som altid baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som grundet deres alder, ikke spiser lige så meget som større børn, vi har dog stort set altid rester tilbage, som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at denne madplan fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8-10 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.
Hvordan planlægger jeg min madplan?
Min madplan er altid lavet ud fra de retter der er udgivet på bloggen i ugens løb, men derudover smider jeg andre retter ind, de andre dage. Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover. Jeg har selvfølgelig også fokus på variation, blandt andet mellem forskellige typer kød, fisk og tilbehør der varierer mellem ris, pasta, kartofler og salater. Jeg håber derfor at min madplan falder i alles smag, og at de fleste familier både kan spare penge og tid ved at følge min madplan.
Hvad koster det at følge min madplan?
Jeg har ingen pris på min madplan – dette skyldes at jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid et lager af forskellige fødevarer: hakket tomat, pastatyper, frost grøntsager og krydderier på lager – men jeg skriver selvfølgelig alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvarer. Af den årsag kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca. pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr. pr. uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.
I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.
Søndag: kylling i peberfrugt sovs med ovnkartofler.
Skøn menu med en smagfuld sovs, og virkelig smukke farver, hvilket heller ikke er at kimse af.
Mandag: tunbøffer med ovnkartofler.
Skønne tunbøffer med krydderurtecreme, hasselback kartofler og gulerødder. Du kan med fordel smide nogle ekstra kartofler i ovnen her, for at udnytte varmen, og nå at køle dem ned – til tirsdagens menu. Bare helt almindelige små ovnkartofler (det kan du læse mere om i tirsdagens opskrift).
Tirsdag: kartoffelsalat med pesto og pikant kylling.
En masse smukke farver pryder tirsdagsmenuen. Den skønneste pesto kartoffelsalat med pikant kylling – nemt og lækkert. For at spare køkkentid kan du med fordel lave kartoflerne mandag, så de når at køle ned til i dag.
Onsdag: one pot kylling i karry.
En lækker pastaret lavet i en enkelt gryde for at spare opvasken. En nem og lækker version af den traditionelle kylling i karry.
Torsdag: tunsandwich med mozerella og avokado.
Super skøn sandwich med masser af mozzerella og avokado som “smelter” sammen.
Fredag: vegansk risotto.
En helt fantastisk risotto der både er smagfuld, indeholder masser af grøntsager og som bonus er vegansk. Du kan hvis du ikke er til det veganske, sagtens servere et stykke stegt laks eller kylling hertil, men det har jeg ikke med på madplanen.
Lørdag: græsk lasagne med fetaost og bechamel.
Virkelig skøn græsk lasagne der er spækket med let smeltet fetaost, toppet med bechamelsovs og rasp.
Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.
Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.
Indkøbsliste:
Kolonialvarer:
2 dåse hakket tomat.
5 terning grøntsagsboullion.
Olie.
Jævning.
2 spsk mayonnaise.
200 gram pesto (jeg brugte grøn)
2 grov flutes.
2 dåser tun.
2 spsk mel.
2 spsk rasp.
500 gram risotto ris.
750 gram pasta.
Krydderier:
Paprika.
Oregano.
Hvidløgspulver.
Timian.
Salt.
Peber.
Karry.
Muskatnød.
Mejeri og kølevarer:
5 spsk cremefraiche.
8 stykker bacon.
2.5 dl cremefine (madlavningsfløde).
13 dl mælk.
En god skive smør.
150 gram mozerella.
200 gram fetaost.
2 mozzerella “bøffer”.
100 gram pikantost (jeg bruger buko).
Kød:
1800 gram kyllingbryster
4 tunbøffer.
500 gram hakke kalv/svinekød.
Frugt og grøntsager:
1300 gram almindelige kartofler.
600 gram små kartofler.
800 gram gulerødder.
En pose snack gulerødder.
2 håndfulde spinat (frisk spinat)
1 agurk.
2 avokado.
1/2 aubergine.
700 gram peberfrugter.
4 rødløg.
1løg.
9 fed hvidløg.
Krydderurter:
Persille.
Dild.
Purløg.
Frostvarer:
300 gram edamamebønner.
300 gram spinat.
300 gram ærter.
De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Hvis du har lyst til noget andet mad i denne uge, kan du prøve en gammel madplan her. Du kan altså også altid gå over til min budget madplan hvis finanserne skal gemmes lidt.
Du er velkommen til at smide en kommentar enten her på bloggen, på min facebook eller på min instagram profiler, hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg er at finde på min mere private instagram hvor du har mulighed for at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Jeg har desuden også en mad profil på instagram – ved navn hashtagmor_blog som du kan følge. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.