Dagens opskrift er en vegansk risotto opskrift. Det er en fyldig og lækker vegansk opskrift med spinat og ærter.
Vegansk risotto opskrift
Man kan selvfølgelig sige at risotto som grundregel ikke er vegansk. Men denne udgave er altså en helt vegansk risotto opskrift, uden hverken mejeriprodukter eller kødprodukter. Lever du 100 % vegansk så skal du selvfølgelig tilføje mere protein til din kost. Dette kan eksempelvis være i form af bønner, linser eller lidt stegt tofu som tilbehør.
Du kan også prøve en anden risotto. Denne med peberfrugt er også vegansk.
Opskrift med spinat og ærter.
I denne vegansk risotto opskrift med spinat og ærter kan du selvfølgelig tilføje andre grøntsager for at få mere sundhed og fylde ind i retten. Her kan jeg anbefale dig at tilføje både fint hakket blomkål, fint hakket broccoli, edamamebønner og desuden toppe retten med ristet kikærter for at opnå mere protein.
Vil du prøve en anden vegansk opskrift? Så kan jeg anbefale denne kikærter i karry.
Vegansk risotto opskrift - opskrift med spinat og ærter.
Ingredienser
- olie
- 500 gram risotto ris
- 2 stk grøntsagsboullion (terninger eller fondportioner)
- vand
- ½ stk løg
- 4 fed hvidløg
- 2 håndfulde spinat (frisk spinat)
- 100 gram ærter (fra frost)
Sådan gør du
- Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
- Skær alle løg i små stykker. Skyld din spinat og hak det i lidt mindre stykker.
- Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
- Tilsæt alle løg og spinat og rør fortsat.
- Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge stort set tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget væske i. Sørg for at røre godt, så det ikke brænder på.
- Når din risotto næsten er kogt al dente - tilføjer du dine ærter. Lad dem koge med i risottoen til de er varme.
Velbekomme.
Varmeste hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor
Vil du gerne følge med på min instagram hvor jeg deler mit liv som mad blogger, mor til to og kontorassistent? Eller vil du følge med på facebook, hvor jeg deler nye opskrifter og desuden river gamle opskrifter frem til tider?
Du kan naturligvis også følge mig på pinterest profil under navnet #hashtagmor.
Du er altid velkommen til at smide en kommentar eller en besked til mig. Både ved spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg kan.