Dagens super skønne opskrift er en form for kogt kartoffel ret med små kødboller i karrysovs. Jeg er ret vild med både retter med kartoffel og retter med kødboller, det er så lækkert! Min opskrift på kødboller er nem og koges bare sammen med kartoflerne.
Små kødboller i karry sovs og opskrift på kødboller
Jeg er ret vild med retter med kødboller, og disse små kødboller i karry sovs blev et kæmpe hit! Min opskrift på kødboller i denne kogt kartoffel ret er endnu nemmere end så mange andre. Man slipper helt for at få fedtet fingre og forme kødboller med hænderne. Sammentid får man små kødboller i mundrette bider, perfekt til denne kogt kartoffel ret og de små munde den kan mætte. Mine to piger var vilde med mine små kødboller i karry sovs og det samme gælder os voksne. Mums!
Retter med kartoffel – kogt kartoffel ret
Retter med kartoffel er et fast indslag på menuen herhjemme. Min mand er vild med kartofler, jeg er ikke selv ret glad for kartofler der er kogt. Meeen denne kogt kartoffel ret faldt totalt i min smag. For dælen hvor var det lækkert! Mine små kødboller i karry sovs er kun en af mange retter med kartoffel der kan findes på min blog. Vil du gerne inspireres til andre retter? Så prøv en af disse:
- Kylling i peberfrugtsovs med ovnbagte kartofler.
- Laks i oste/broccoli sovs med hasselback kartofler.
- Tunbøffer med krydderurtecreme og hasselback kartofler.
Retter med kødboller
Når det kommer til retter med kødboller så er karry altså en fantastisk ven at have med. Jeg har både gode erfaringer med kylling kødboller og karryris, kylling boller i karry og kødboller med tomatsovs og pasta. Men du kan også gå den nemme vej og servere en one pot med kødboller og ris eller lave kødboller af medister på en bund af spaghetti. Nemt og lækkert!
Kogt kartoffel ret med små kødboller i karry sovs
Ingredienser
Kogt kartoffel ret
- 500 gram kartofler
- 1 spsk karry
- 1 tsk salt
- 1 boullionterning (grøntsagssmag)
Ingredienser til opskrift på kødboller
- 400 gram hakket kylling
- ½ løg
- 1 spsk mel
- 1 æg
- 1 tsk karry
Karry sovs
- 20 gram smør
- 2 spsk karry
- 1 spsk mel
- 2 dl fløde (kan skiftes ud med mælk hvis du vil have mindre fedt i retten.)
- mælk efter behov (sovsen skal være okay tyk)
Topping
- frisk persille
Sådan gør du
- Rør farsen sammen: hakket kylling, løg i tern, mel, karry og æg. Sæt den i køleskabet til den skal bruges. (Har du travlt inden der skal spises kan du godt røre fars om morgen, ligge den i en sprøjtepose og på køl.)
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
- Smid kartoflerne i en stor gryde med vand, karry, salt og bouillon. Kog kartoflerne.
- Når vandet til kartoflerne koger skal kødbollerne koges med. Du putter farsen i en sprøjtepose (eller en almindelig frysepose hvis du ikke har en sprøjtepose) og klipper et hul i (cirka en cm i diameter.)
- Tryk nu farsen ud i gryden med kartofler. Skær med en kniv så du får små kødboller.
- Lad begge dele koge til kartoflerne er møre. (dine kødboller kommer til at ligge på toppen når de er færdige)
- Start på sovsen inden ovenstående er tilfældet. Alternativt (hvis det har taget dig lang tid med kødbollerne) så fjerner du kartofler og kødboller fra varmen.
- Smelt smør i en gryde. Tilføj karry. Lad det varme lidt. Tilføj mel og rør godt rundt. Tilføj fløden lidt af gangen. Pas på du ikke får klumper i sovsen.
- Tilføj mælk til den rette konsistens er nået. Det må meget gerne være "tykt".
- Hæld alt vand fra kartoflerne og tilføj sovsen til gryden. Rør retten sammen.
- Server retten med frisk hakket persille straks herefter.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du prøve en anden one pot? Så prøv denne med karry, kødboller og kartofler. […]
[…] Jeg laver også ofte kartoffelret med karry og kylling kødboller – mega nemt og lækkert! […]
[…] Søndag: kødboller i karrysovs […]
[…] Søndag: kødboller i karrysovs […]
[…] Søndag: kødboller i karrysovs […]
[…] Søndag: kødboller i karrysovs […]
[…] Søndag: kødboller i karrysovs […]