I dag har stået på en masse hygge og en vildt sur toddler (tak Ellie) .. Vi startede morgen ud med modellervoks som blev formet så fint! Derefter gik vi en tur – vi skulle ned til ænderne med brød. På vej derned sagde Agnes at hun gerne ville ind i kirken – så vi gik en tur derind. Nej, jeg er ikke kristen og heller ikke medlem af folkekirken, men derfor skal mine børn have alle muligheder for at træffe egne valg omkring deres tro – så vi var altså en tur i kirke. Da vi kom hjem hyggede vi bare indtil puttetid, hvorefter jeg arbejdede lidt. Ellie vågnede kl 14.00 og var sur resten af dagen, mega fedt .. Af samme årsag forsøgte jeg at overbevise Jesper om at hente pandekager med kylling fra HUSET, et takeaway sted i nærheden, men ak nej – det synes han ikke, han ville åbenbart gerne bare have boller i karry. Faktisk endte jeg med at bruge lige så lang tid på at overbevise ham om pandekager, som det rent faktisk tog at lave aftensmaden. #spiltarbejde.
Vil du gerne have pandekager? Så prøv mine pandekager her.
Dagens aftensmad stod på mormor-maden boller i karry, eller en opgraderet version: kylling boller, ris og karrysovs – og selvom jeg helst havde sluppet for at lave mad, så var det alligevel så lækkert at jeg både pigerne, Jesper og jeg spiste det med velbehag!
Du kan også prøve min normale version af boller i karry og en karrysuppe – opskriften er her.
Mængde: 4 personer.
Forberedelsetid: 30 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.
Ingredienser:
1/2 rødløg.
500 gram hakket kylling.
1 dl havregryn.
Mælk.
2 spsk mel.
2 spsk smør.
1-2 spsk karry.
Salt.
300-400 gram ris.
Persille til pynt.
Fremgangsmåde:
1. Hak løget fint.
2. Bland kød, løg, havregryn og 1 dl mælk i en skål til en fars. Tilsæt va 1 tsk salt.
3. Sæt vand over at koge i 2 gryder.
4. Put ris i den ene gryde.
5. Form kyllingebollerne og kog dem.
6. Smelt smørret i en tredje gryde, tilsæt karryen. Brug 1 spsk hvis det skal være en mild sovs og 2 spsk til stærkere sovs.
7. Put melet i gryden og pisk godt.
8. Hæld stille og roligt mælk i, mens du pisker videre. Lidt af gangen så der ikke kommer klumper.
9. Når sovsen har den rette konsistens skruer du ned og venter på at resten er færdigt.
10. En tommelfingerregl er at kødbollerne er færdige når de flyder til toppen – men tjek gerne en ved at skære den midt over.
11. Server din kylling boller i karry evt. med et drys persille på toppen.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
Ejjj jeg har drømt om boller i karry i flere dage nu,jeg har bare ikke fået det lavet,og så dukker det op på din blog ajjj hvor tarveligt 😀 😀 😀 :-D…
[…] Mandag: kylling boller i karry. […]
[…] vild med kylling rulle, som det også tydeligt ses på bloggen. Men du kan også med fordel lave kylling boller i karry, kylling kødboller med pasta og tomatsovs, kødboller af kylling med karryris eller kylling […]