Eller bare boller egentligt. Vi bager dem nemlig oftest på helt almindelige weekendmorgener – fordi de er helt perfekte! Men de minder mig om fødselsdagsboller – de der luftige, bløde, syndige fristelser med en skøn smag og duft af kardemomme der oftest breder sig i luften ved enhver børnefødselsdag. Yes, mine fødselsdagsboller er for skønne.
Agnes er vild med de fødselsdagsboller hvor vi har rosiner i – mens Jesper og jeg helst spiser dem uden. Ellie er ligeglad – hun spiser bare.
Prøv også min favorit banankage – til din fødselsdag. Opskriften finder du her.
Bollerne er lækre med en god portion smør ovenpå – og så er de fantastisk nemme at lave. De er på ingen måde sunde – så hvis du ønsker det kan du erstatte 200 gram hvedemel med fuldkornsmel eller grov mel – så bliver bollerne dog knap så luftige.
Jeg har kun brugt økologiske ingredienser, bortset fra salt og kardemomme – men jeg tænker det smager ligeså fint med almindelige fødevare, jeg køber bare 70% økologisk så derfor er det selvfølgelig de ting vi bruger 🙂
Du kan også prøve min kanelkage, super let og lækker. Find opskriften her.
Ingredienser:
2.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
50 gram smeltet smør.
50 gram sukker.
1/2 tsk salt.
1 + 1/2 tsk kardemomme.
Ca. 500 gram mel.
Evt. Rosiner.
Fremgangsmåde:
1. Lun mælken.
2. Rør gæret ud i den lune mælk.
3. Tilsæt smeltet smør, sukker, salt og kardemomme og rør det godt sammen.
4. Drys mel lige så stille i – mens du ælter dejen godt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melen – dejen skal være fugtig/klisteret men ikke hænge fast.
5. Lad dejen hæve overdækket med et fugtigt viskestykke i ca 45 minutter.
6. Når dejen er færdighævet deles den i 2, og rosiner tilsættes den ene del hvis det ønskes. Detefter skæres de hver i sær ud i 4 lige store stykker og de formes til 8 runde boller.
7. Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca 30 minutter mens ovnen forvarmes til 180 grader.
8. Bollerne pensles med mælk eller æg og bages i 10-12 minutter, indtil de har fået en flot gylden skorpe.
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.
Du er som altid velkommen til at skrive en kommentar enten her, på facebook eller instagram hvis du har spørgsmål, ris eller ros. Jeg svare så snart jeg har tid.
[…] Marcipanboller: Tilsæt marcipanen i dejen til dine yndlingsboller og giv dem en sød og lækker smag. Du kan eksempelvis bruge det i denne bolleopskrift. […]