Der var en gang hvor jeg tænkte banan kage var en af de kedeligste kager man kunne bage, for hey jeg var vitterligt aldrig fan af den der version med et stykke pålægschokolade på toppen, som godt nok var svampet, men mest bare sådan bananklistret, neeej tak. Men for et års tid siden lavede jeg den lækreste version af en svampet banankage med chokolade til Agnes 2 års fødselsdag. Den version var nok bare en blanding af min tidligere erfaringer og opskrifter rundt omkring. Men i dette tilfælde skulle jeg blot bruge en standart kage der var nem at farve til en flagkage. Da jeg skar kagen ud inden den skulle samles og smagte kageresterne havde jeg endeligt fundet opskriften! Den var simpelthen fantastisk. Jeg skyndte mig at skrive ned hvad jeg havde brugt til opskriften, bare så jeg var sikker på ikke at glemme den. Sidenhen har jeg bagt denne svampet banankage med chokolade flere gange.
Hvilken tykkelse er bedst når vi snakker banankage med chokolade?
Jeg synes bedst om kagen når den er ret tyndt bagt. Men man kan også bage en dobbelt portion eller bruge en mindre form og få den dobbelt så høj. Min bageform var en silikoneform fra Tupperware. (tak til Jesper for hans korte karriere som tupperware sælger og alle de lækre produkter derfra, som jeg aldrig selv havde brugt penge på, hæhæ.) Formen er ca. 25 cm i diameter, kagen blev ca. 3 cm høj. Min chokolade var 3-5 mm høj.
Jeg har valgt at lave min banan kage med et godt lag chokolade på toppen, det behøver man praktisk talt ikke. Men jeg elsker chokolade og jeg elsker mønstre og så er man jo nødt til det alligevel. Du kan også sagtens nøjes med en enkelt lag mørk eller lys chokolade alt efter præference. Det bliver den bare en anelse mere festlig med 3 slags.
Svampet banan kage med chokolade – en børnefavorit
Der var en lille pige der slet ikke kunne vente på alle hendes mors billeder. Og en lidt større lille pige der blev ked af at høre at alt kagen var væk, da hun i dag blev hentet fra børnehave. Agnes spurgte “Kan vi ikke bare bygge en ny banan kage når vi kommer hjem mor?”. Begge piger var altså vilde med denne svampet banan kage med chokolade.
Børnene er vilde med kage generelt egentligt, men en banankage slår aldrig fejl. Specielt fordi man kan farve en banankage i forskellige flotte farver. Man kan dermed både lave regnbuemuffins, en grøn banan giftkage eller en farverig lilla prinsessekage til en fødselsdag. Jeg bruger også ofte denne opskrift hvis jeg bager en kage til en mælkeallergiker. Der udskrifter jeg blot smørret med naturli’s smørbar plantevariant og dropper chokoladen på toppen.
I ferien bagte vi også en skøn bedstefar med skæg kage, opskriften kan du finde her.
Verdens bedste opskrift på svampet banankage med chokolade!
Ingredienser
Banan kage med chokolade
- 2 æg
- 1/2 vaniljestang (god kvalitet)
- 120 gram sukker
- 75 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 75 gram smør
- 1,5 banan (moden)
- smør til formen
Topping
- 150 gram smeltet chokolade (jeg brugte 50 gram mørk, 50 gram lys og 50 gram hvid som jeg tegnede mønster med)
Sådan gør du
- Slår æggene ud i en skål.
- Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, bland det sammen med lidt af sukkeret.
- Smelt smørret i mikroovnen, lad det køle af.
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
- Bland mel og bagepulver godt sammen.
- Vend melblandingen forsigtigt i dejen.
- Rør det afkølede smeltede smør forsigtigt i dejen.
- Blendt bananerne og vend dem til sidst i kagen.
- Bag banankagen i en smurt springform ved 180 grader i 30-40 minutter alt efter tykkelsen.
- Lad den færdige banankage køle helt af, inden du overtrækker den med smeltet chokolade.
Noter
Velbekomme.
De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.
Vil du følge med på mine sociale medier?
Det er rart at følge folk på de sociale medier, vi ved jo godt alle sammen, at man ikke i samme omfang får tjekket blogs, hvis man ikke bliver påmindet engang i mellem og inspireret til det. Hvis du gerne vil følge med hos mig, er jeg at finde flere steder. Første og fremmest er jeg at finde på min mere private instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent.
Jeg har også en instagram der kun er fyldt med madspam og opskrifter – hashtagmor_blog.
Du kan følge med på bloggens facebook, der ligger jeg link til alle nye indlæg og engang i mellem river jeg ældre opskrifter frem fra gemmerne. Disse gamle indlæg giver yderligere inspiration til mine skønne følgere derinde.
Jeg kan også følges på pinterest under navnet #hashtagmor der deler jeg en masse nye og ældre opskrifter. Kort sagt, så er jeg at finde på de fleste sociale medier. Nu er det bare at vælge din favorit.
Hvordan kan jeg kontaktes?
Du er altid velkommen til at skrive en kommentar på facebook, bloggen eller på instagram hvis du har et spørgsmål til mig, ris eller ros. Jeg lover at svare så snart jeg har tid.
Jeg er vild med når i deler jeres kreationer med link til mine opskrifter rundt omkring på de sociale medier. Det gør at mine mange opskrifter lettere kommer ud til flere madglade mennesker, der også kan nyde mine lækre og alt for lette opskrifter. Du må også meget gerne tagge mig på din instagram eller bruge mit hashtag #hashtagmor, på den måde ser jeg alle jeres lækkerier. Og til sidst – på forhånd, kæmpe, mega tusind tak for hjælpen!
[…] Vil du gerne have en banankage i stedet? Find min favorit her. […]
Lækker svampet banankage.
[…] Du kan også prøve min lækre banankage – den smager virkelig fantastisk. […]
[…] Du kan også prøve min banankage – den er så god! […]
[…] Du kan også prøve min skønne banankage – den er vi store fans af herhjemme! […]
Virkelig lækker banankage med chokolade!